Sectie de spital inchisa temporar dupa ce pacientii au filmat soareci si gandaci in saloane

21/09/2016

Sectie de spital inchisa temporar dupa ce pacientii au filmat soareci si gandaci in saloane

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sectie-de-spital-inchisa-temporar-dupa-ce-pacientii-au-filmat-soareci-si-gandaci-in-saloane/

spital-interior-holInspectorii Sanitari din cadrul DSP Alba au efectuat un control la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud in urma imaginilor aparute in spatiul public.

Un pacient a postat mai multe filmulete cu soarecii si gandacii dintr-o sectie aici.


Decizia inspectorilor sanitari, in urma verificarilor, este inchiderea temporara a sectiei a II-a si mutarea pacientilor pe alt palier disponibil in vederea efectuarii deratizarii si dezinsectiei.

Unitatea sanitara a fost amendata cu suma de 5.000 de lei, iar alta masura dispusa a fost montarea de usi cu plase metalice la usile de la terase.

Motivul este dat de faptul ca spitalul are o curte de 2.700 de metri patrati si este posibil ca un soarece sa intre pe usa de la terasa care da direct in salon.

Alte deficiente in ceea ce priveste proceduri legate de conditiile igienico-sanitare nu au fost constatate de inspectorii sanitari, scrie intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Un pacient internat pe aceasta sectie a postat pe o reţea de socializare mai multe filmulete in care a surprins soareci in salon si urechelnite pe lenjeria de pat. Managerul unitatii a recunoscut presei ca e o situatie neplacută, dar ca ”toamna se mai intampla sa mai intre cate un soricel in incinta”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial