Sectie de spital inchisa temporar dupa ce pacientii au filmat soareci si gandaci in saloane

21/09/2016

Sectie de spital inchisa temporar dupa ce pacientii au filmat soareci si gandaci in saloane

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sectie-de-spital-inchisa-temporar-dupa-ce-pacientii-au-filmat-soareci-si-gandaci-in-saloane/

spital-interior-holInspectorii Sanitari din cadrul DSP Alba au efectuat un control la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud in urma imaginilor aparute in spatiul public.

Un pacient a postat mai multe filmulete cu soarecii si gandacii dintr-o sectie aici.


Decizia inspectorilor sanitari, in urma verificarilor, este inchiderea temporara a sectiei a II-a si mutarea pacientilor pe alt palier disponibil in vederea efectuarii deratizarii si dezinsectiei.

Unitatea sanitara a fost amendata cu suma de 5.000 de lei, iar alta masura dispusa a fost montarea de usi cu plase metalice la usile de la terase.

Motivul este dat de faptul ca spitalul are o curte de 2.700 de metri patrati si este posibil ca un soarece sa intre pe usa de la terasa care da direct in salon.

Alte deficiente in ceea ce priveste proceduri legate de conditiile igienico-sanitare nu au fost constatate de inspectorii sanitari, scrie intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Un pacient internat pe aceasta sectie a postat pe o reţea de socializare mai multe filmulete in care a surprins soareci in salon si urechelnite pe lenjeria de pat. Managerul unitatii a recunoscut presei ca e o situatie neplacută, dar ca ”toamna se mai intampla sa mai intre cate un soricel in incinta”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisia Europeana a aprobat cumpararea in avans a 80 de milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Iasi: Peste jumatate dintre pacientii de la UPU, confirmati cu COVID-19

Un medic ATI incurajeaza vaccinarea anti-Covid si vorbeste despre lupta din linia I

Aproape 2000 de studenti voluntari, alaturi de cadrele sanitare din prima linie