Sectie de radioterapie la Spitalul Judetean de Urgenta Deva

12/07/2019

Sectie de radioterapie la Spitalul Judetean de Urgenta Deva

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sectie-de-radioterapie-la-spitalul-judetean-de-urgenta-deva/

La Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Deva se va infiinta o sectie de radioterapie pentru pacientii cu afectiuni oncologice. Este vorba de o cladire noua ce va fi construita in curtea unitatii medicale.

“Radioterapia este o metoda terapeutica importanta pentru afectiunile oncologice. Investitia este importanta pentru ca pacientii cu afectiuni oncologice, la care este nevoie de aceasta metoda terapeutica, trebuie sa se deplaseze la alte spitale sau clinici universitare unde ajung sa fie tratati si noaptea. In acest an am identificat locatia, se va executa proiectul si fundatia, urmand ca investitia mare, echipamentul de radioterapie, sa ajunga prin Ministerul Sanatatii”, a declarat dr. Ioan Demeter, din cadrul SJU Deva.

Continut educational:

Noul imobil va fi construit pe doua nivele: demisol si parter. In cladire vor fi amenajate saloane, cabinet de consultatii, sala de radioterapie, simulator, camere tehnice si grupuri sanitare.

Echipamentele necesare pentru radioterapie vor ajunge in dotarea unitatii medicale printr-un program national derulat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Sanatatii. Noua cladire va fi construita cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara.

Etichete: spitalul judetean de urgenta deva, radioterapie deva, tratament cancer , radioterapie cu energii inalte

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: