Sectia de Neurologie a SCJU Brasov, primul centru de tromboliza din tara distins cu premiul Diamant al ESO

24/06/2020

Sectia de Neurologie a SCJU Brasov, primul centru de tromboliza din tara distins cu premiul Diamant al ESO

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sectia-de-neurologie-a-scju-brasov-primul-centru-de-tromboliza-din-tara-distins-cu-premiul-diamant-al-eso/

Sectia de Neurologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Brasov este primul centru de trombolize din tara care primeste premiul ‘Diamant’ al European Stroke Organization (Societatea Europeana de Accident Vascular Cerebral).

“Efortul colectiv al sectiilor Neurologie, UPU, Radiologie, Terapie Intensiva, Laborator clinic, medici si asistente, a fost rasplatit in acest an cu premiul Diamant. SCJU Brasov a fost inclus, in martie 2019, in programul national de tratament al accidentului vascular cerebral ischemic, sub coordonarea conf. univ. dr. Cristian Falup-Pecurariu, sef Sectie Clinica Neurologie. (…) In 2019, un numar de 105 pacienti au beneficiat de tromboliza, Brasovul fiind al treilea centru de la nivel national, dupa numarul de pacienti care au beneficiat de aceasta procedura. In acest an peste 100 de pacienti au fost trombolizati in cadrul spitalului brasovean, acesta fiind centrul cu cel mai mare numar de trombolize de la nivel national”, se precizeaza intr-un comunicat al unitatii medicale.

Premiile ESO sunt concepute pentru a recunoaste si a onora echipele angajate in tratarea accidentului vascular cerebral, oferindu-se trei categorii de premii: Aur, Platinum si Diamant.

In Romania, AVC-ul este a doua cauza de mortalitate, dupa infarctul miocardic. Anual, in tara noastra se produc peste 60.000 de accidente vasculare cerebrale.

Etichete: tromboliza romania, neurologie brasov, avc, tratament avc

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Competitie intre companiile pharma pentru dezvoltarea unei pastile anti-Covid

Epidemie de Norovirus in judetul Brasov | Peste 140 de persoane afectate

EMA a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid Moderna pentru grupa de varsta 12-17 ani

Ministrul Sanatatii: Vom promova OUG cu tarife mai mare pentru vaccinarea la domiciliu

Noile reguli privind concediile medicale pun inutil medicii si pacientii pe drumuri