Sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, modernizata integral

22/09/2023
Sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, modernizata integral

Sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, modernizata integral

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sectia-de-cardiologie-a-sju-alba-iulia-modernizata-integral/

Sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Alba Iulia a fost modernizata printr-o investitie de aproape 5,7 milioane de lei. Fondurile au fost asigurate de catre Consiliul Judetean (CJ) Alba, in subordinea careia se afla unitatea medicala.

Sectia dispune de 39 de paturi pentru supraveghere si tratament avansat al pacientilor cardiaci critici, 7 saloane cu cate 4 paturi si un salon cu 2 paturi, dotate cu grup sanitar propriu, frigidere, noptiere cu masute, televizoare, aer conditionat, carucioare de tratament, injectomate si tensiometre, transmite CJ Alba, intr-un comunicat de presa.

Cele 9 paturi de terapie intensiva sunt dotate cu saltele antiescara si cantar. Aici, pacientii beneficiaza de suport modular cu 2 sertare la fiecare pat, sistem de monitorizare, lift, injectomate, defibrilator si troliu de urgenta,

De asemenea, Sectia de cardiologie dispune de un cabinet de explorari functionale (echipat cu o banda de alergat, o bicicleta pentru testare la efort, un defibrilator, un aparat EKG, holter EKG, holter TA), un cabinet de ecografie (dotat cu un ecograf Vivid si sonda pentru ecografie transesofagiana, precum si un aparat EKG), si o sala de tratament.

“Personalul medical dedicat este disponibil 24 de ore din 24 pentru a raspunde nevoilor de urgenta ale pacientilor. In total, sectia de cardiologie are un personal medical format din 10 medici specialisti, 21 asistenti medicali principali, 7 infirmiere, 3 ingrijitoare de curatenie. Sectia prin noile dotari asigura siguranta si confortul la nivel hotelier al pacientilor.”, a mai transmis CJ Alba.

Modernizarea completa a Sectei de cardiologie a Spitalului din Alba Iulia a costat aproape 5, 7 milioane lei.

Sursa: Consiliul Judetean Alba/FB

Etichete: cardiologie alba iulia, spitalul judetean alba iulia

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: