Sectia Clinica Neurologie de la Sibiu, medaliata cu aur de catre Societatea Europeana de AVC

13/06/2023
Sectia Clinica Neurologie de la Sibiu, medaliata cu aur de catre Societatea Europeana de AVC

Sectia Clinica Neurologie de la Sibiu, medaliata cu aur de catre Societatea Europeana de AVC

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sectia-clinica-neurologie-de-la-sibiu-medaliata-cu-aur-de-catre-societatea-europeana-de-avc/

Sectia Clinica Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a obtinut pentru a treia oara medalia de aur oferita de catre Societatea Europeana de AVC (ESO) pentru raportarea in Registrul European de AVC a tuturor accidentelor vasculare tratate cu proceduri de recanalizare (tromboliza). Precedentele medalii au fost obtinute in 2019 si 2020.

“La Sibiu, am inceput sa utilizam aceasta procedura (n.a. – tromboliza intravenoasa) din anul 2019, de cand facem parte din programul national AP – AVC. Este o metoda moderna si netraumatizanta, cu ajutorul careia, printr-un tratament injectabil intravenos este dizolvat cheagul de sange care provoaca accidentul vascular cerebral. Procedura se aplica pacientilor eligibili, mai exact intr-o fereastra de 4,5 ore de la debutul simptomatologiei, in absenta contraindicatiilor”, a explicat dna. Prof.univ.dr. Corina Roman – Filip, potrivit unui comunicat de presa transmis de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Din 2021 pana in prezent, de aceasta procedura au beneficiat 195 de pacienti dintr-un total de 1554 de pacienti ajunsi la spital cu AVC ischemic, ceea ce reprezinta cu procent de 12,54%.

“Suntem onorati ca am obtinut acest premiu pentru a treia oara, alaturi de alte spitale din Romania. Este o incununare a muncii noastre, in beneficiul direct al pacientilor. Suntem permanent conectati la directiile de la nivel mondial iar scopul nostru este sa ne aliniem metodelor moderne de tratament pentru accidentele vasculare acute, cum sunt tromboliza si, urmatorul pas, trombectomia in ACV ischemic acut”, a adaugat dna. Prof.univ.dr. Corina Roman – Filip

In luna aprilie a anului curent, Consiliul Judetean Sibiu a finalizat modernizarea si echiparea medicala a Pavilionului Neurologie. Lucrarile au fost finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene iar valoarea acestora s-a ridicat la 40,26 milioane lei, din care 561 mii lei a reprezentat contributia Consiliului Judetean Sibiu.

Potrivit sursei citate, pacientii, medicii si personalul Sectiei Clinice de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu beneficiaza in prezent de conditii moderne de cazare, tratament si activitate.

Etichete: sectia clinica neurologie, spitalul clinic judetean de urgenta sibiu, societatea europeana avc

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: