Secretarul general al OCDE: Romania are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din UE

28/01/2022
Secretarul general al OCDE: Romania are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din UE

Secretarul general al OCDE: Romania are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/secretarul-general-al-ocde-romania-are-una-dintre-cele-mai-mici-rate-de-vaccinare-din-ue/

Secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Mathias Cormann, spune ca Romania are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeana.

In context, oficialul a sugerat ca tara noastra sa extinda implementarea certificatului verde pentru mai multe activitati sau chiar profesii.

“Din pacate, Romania are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeana, cu doar 41% din populatie vaccinata cu schema completa. Pe masura ce varianta Omicron se raspandeste, eforturile de accelerare a vaccinarii, in special in zonele rurale, trebuie sa fie o prioritate imediata. Intelegem provocarile, intelegem impactul dezinformarii de catre miscarea anti-vaccinista. Eforturile de a creste increderea in vaccinare prin transmiterea de informatii si conectarea la comunitatile care nu au acces la servicii, combaterea dezinformarii sunt cu adevarat cruciale. Sugeram ca Romania sa ia in considerare extinderea implementarii certificatului verde pentru mai multe activitati si poate pentru anumite profesii”, a afirmat oficialul OCDE potrivit Agerpres.

In conferinta de presa comuna cu premierul Nicolae Ciuca, secretarul general al OCDE a facut un apel la vaccinarea anti-COVID.

“Cel mai mare risc in Romania, ca si in alte tari, sunt posibilele noi valuri de infectie cu COVID, ceea ce ar aduce o serie de restrictii. Acesta ar reprezenta cel mai mare risc din perspectiva refacerii economice. In Romania acest risc este mai accentuat, pentru ca exista o rata relativ redusa a vaccinarii. Stim ca exista consens politic larg in sensul imbunatatirii ratei de vaccinare si ceea ce as putea sa le spun romanilor care inca ezita: vaccinati-va pentru dumneavoastra, pentru sanatatea dumneavoastra si pentru oportunitatile pe care le veti avea in viitor, pentru familia dumneavoastra, pentru comunitatea dumneavoastra, pentru tara dumneavoastra. Vaccinati-va! Asigurati-va un booster de vaccin, acesta este oportun pentru sanatatea dumneavoastra, pentru oportunitatile viitoare”, a mai declarat Mathias Cormann potrivit sursei citate.

Secretarul general al OCDE s-a aflat, vineri, la Bucuresti, unde a participat la lansarea studiului ‘Economic Survey of Romania’.

Etichete: rata de vaccinare anti-covid romania, vaccinarea anti-covid, OCDE

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: