Secretarul de stat Adriana Pistol a fost aleasa in Comitetul Permanent al OMS Europa

15/09/2022

Secretarul de stat Adriana Pistol a fost aleasa in Comitetul Permanent al OMS Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/secretarul-de-stat-adriana-pistol-a-fost-aleasa-in-comitetul-permanent-al-oms-europa/

Conf. univ. dr. Adriana Pistol a fost aleasa in calitate de membru in Comitetul Permanent al OMS Europa, transmite Ministerul Sanatatii.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, aceasta structura este unul dintre organismele de conducere ale OMS Europa si din el fac parte, pentru un mandat de 3 ani, reprezentanti alesi ai 12 dintre cele 53 de state membre ale regiunii.

O delegatie a Romaniei, din care fac parte ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, consilierul prezidential Diana Paun, secretarul de stat Adriana Pistol, a participat in perioada 12-14 septembrie la Tel Aviv (Israel) la cea de-a 72-a reuniune a Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru Europa, care reuneste reprezentantii celor 53 de state membre ale regiunii.

Ministrul roman al Sanatatii a propus infiintarea unui centru regional de excelenta al OMS in domeniul comportamentelor si elementelor culturale care influenteaza sanatatea, exprimand disponibilitatea Romaniei pentru gazduirea acestuia.

“Deficitul resurselor umane calificate in sectorul sanitar reprezinta o problema la nivelul intregii regiuni, iar participarea Prof. Alexandru Rafila la sesiunea dedicata acestei problematici a fost apreciata si a dus la adoptarea unei agende concrete si a unui plan de actiune care ar putea fi discutate in prima jumatate a anului viitor la Bucuresti, intr-o intalnire la care sa participe toti reprezentatii statelor membre ale OMS Europa.”, transmite Ministerul Sanatatii.

De asemenea, delegatia Romaniei s-a intalnit cu ministrul Sanatatii din Israel, dl. Nitzan Horowitz, in scopul intaririi cooperarii bilaterale din domeniul asistentei medicale primare, asigurarilor sociale de sanatate si digitalizarii, pentru imbunatatirea accesului la servicii medicale a pacientilor. A fost discutata si colaborarea in domeniul instruirii personalului medical impreuna cu universitatile de medicina din cele doua tari.

Etichete: adriana pistol, OMS, comitetul permanent al OMS europa

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: