Secretar de stat MS: Se ia in calcul productia de vaccinuri BCG

08/08/2017

Secretar de stat MS: Se ia in calcul productia de vaccinuri BCG

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/secretar-de-stat-ms-se-ia-in-calcul-productia-de-vaccinuri-bcg/

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Grasu, a anuntat ca se ia in calcul productia de vaccinuri BCG (antituberculoza) peste cel putin doi ani, urmand cele antigripale.

El a precizat ca, pana la sfarsitul anului, se va deschide la Institutul Cantacuzino o linie de fiolaj.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

“A fost prima intalnire a Comitetului interministerial pentru Institutul Cantacuzino, cu o prezenta foarte solida din partea ministerelor care fac parte din acest comitet, prezidata de ministrul Sanatatii, Florian Bodog. Ne-am bucurat de prezenta ministrului Educatiei, a ministrului Justitiei, de reprezentari din partea celorlalte ministere implicate la nivel de secretari de stat. Sedinta a avut ca scop aprobarea regulamentului de functionare a Comitetului interministerial, precum si aprobarea unor prime masuri de relansare a activitatii Institutului National Cantacuzino. Este vorba de un plan pe termen foarte scurt, legat de cateva masuri de relansare in ceea ce priveste crearea unui parteneriat cu Unifarm pentru comercializarea produselor pe care deja Institutul Cantacuzino le are in portofoliu si, de asemenea, sunt niste masuri legate de un protocol de colaborare cu Antibiotice Iasi. In perspectiva, se pune problema evaluarii si punerii in functiune a unei linii de fiolaj, acesta este al doilea rand de masuri, si producerea de fiole cu diverse substante pe aceasta linie de fiolaj”, a declarat secretarul de stat Cristian Grasu, conform Agerpres.

El a mai spus ca nu s-au stabilit date exacte pentru inceperea productiei de vaccinuri.

“Se ia in calcul, pentru productia de BCG, o durata minima de cel putin doi ani. In ceea ce priveste reluarea productiei de vaccin antigripal, aceasta va fi ceva mai lunga. Practic, noi, acum, punem bazele planului de relansare a acestor productii, cel putin pe aceste doua directii, urmand ca pe masura ce inaintam sa venim cu informatii mai precise”, a  mai afirmat Cristian Grasu potrivit sursei mentionate.

Noul manager al Institutului Cantacuzino, Mircea Ioan Popa, a precizat ca inca “nu este vorba de vaccinuri, Cantacuzino nu a mai produs vaccinuri de un numar de ani si pentru reluarea productiei de vaccinuri sunt necesare mai multe masuri”.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: