Secretar de stat MS: Scopul nostru este de a reduce povara bolilor netransmisibile pana in 2030

10/04/2019
Secretar de stat MS: Scopul nostru este de a reduce povara bolilor netransmisibile pana in 2030

Secretar de stat MS: Scopul nostru este de a reduce povara bolilor netransmisibile pana in 2030

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/secretar-de-stat-ms-scopul-nostru-este-de-a-reduce-povara-bolilor-netransmisibile-pana-in-2030/

Scopul Romaniei este de a reduce povara bolilor netransmisibile pana in 2030 la nivelul mediei UE sau chiar mai mult, sustine Tiberius Bradatan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Potrivit unui comunicat de presa, promovarea accesului la diagnostic, screening, tratament si ingrijiri de buna calitate sunt prioritati ale guvernului Romaniei, iar Ministerul Sanatatii a luat masuri concrete pentru a rezolva aceste probleme. In anii 2018 si 2019 au fost alocate resurse pentru a permite dezvoltarea programelor de screening pentru cancer, accesul la medicamente inovative si la investigatiile necesare.

“Scopul nostru este de a reduce povara bolilor netransmisibile pana in 2030 la nivelul mediei UE sau chiar mai mult. Romania este de asemenea implicata in initiativa OMS de imbunatatire a calitatii serviciilor pentru persoanele cu dizabilitati psiho-sociale si intelectuale. Cresterea de 1,8 de miliarde de Euro a bugetului sanatatii in 2019 comparativ cu 2018, a fost gandita pentru a reduce inegalitatile si de a imbunatati starea de sanatate a cetatenilor romani”, a spus dr. Tiberius Bradatan, potrivit comunicatului.

Continut educational:

Impactul principalelor boli netransmisibile, precum diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, cancerul, bolile respiratorii cronice si tulburarile psihice – este alarmant.

In Europa, cel putin, potrivit OMS, aceste cinci categorii de afectiuni reprezinta aproximativ 86% din decese si 77% din cazurile de imbolnavire.

O delegatie din partea Romaniei formata din secretarul de stat Tiberius Bradatan si prof. dr. Alexandru Rafila, consilierul onorific al MS, participa, in Turkmenistan, la o reuniune la nivel inalt a OMS privind controlul bolilor netransmisibile.

Etichete: boli netransmisibile, diabet zaharat, boli cardiovasculare, cancerul, bolile respiratorii cronice, bolile psihice, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: