Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid

20/09/2021
Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid

Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/secretar-de-stat-ms-nu-vom-mai-avea-spitale-covid-si-spitale-non-covid/

Reprezentantii Ministerului Sanatatii anunta ca s-a lucrat la implementarea si definirea unei strategii, astfel incat toate spitalele sa ramana deschide pentru toti pacientii.

Potrivit secretarului de stat, Andrei Baciu, spitalele nu vor mai fi impartite intre cele COVID si non-COVID, ci vor avea circuite mixte.

“Spre deosebire de valurile anterioare, nu vom mai avea spitale COVID (…), spitale suport COVID si spitale non-COVID, ci toate spitalele din Romania vor avea circuite mixte – COVID si non-COVID, astfel incat toti pacientii cu boli cronice sa poata fi tratati, toti pacientii care au nevoie de asistenta medicala sa poata primi tratamentele de care au nevoie. Aceasta este regula generala, dar exista si exceptii.” a declarat Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Potrivit demnitarului, Ministerul Sanatatii impreuna cu directiile de sanatate publica si cu spitalele din Romania, la nivelul fiecarui judet, au creat un plan pentru a fi bine pregatiti in fata noului val.

Etichete: spitale covid, spitale non-covid, spitale deschise pandemie, secretar de stat andrei baciu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: