Secretar de stat MS: Dupa aparitia Legii salarizarii, tot mai multi medici vor prefera sa ramana in Romania

26/04/2017

Secretar de stat MS: Dupa aparitia Legii salarizarii, tot mai multi medici vor prefera sa ramana in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/secretar-de-stat-ms-dupa-aparitia-legii-salarizarii-tot-mai-multi-medici-vor-prefera-sa-ramana-in-romania/

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Rares Trisca, este de parere ca dupa aparitia Legii salarizarii, tot mai multi medici vor prefera sa ramana in Romania decat sa plece in strainatate.

Intrebat daca Legea salarizarii va avea ca efect ramanerea medicilor in tara, in conditiile in care prevede salarii majorate pentru personalul din sistemul sanitar, Trica a raspuns: “Eu cred ca da si speram sa ramana cat mai multi in tara. Speram sa isi doreasca cat mai multi medici pregatiti in Romania sa ramana in Romania”.

La randul sau, Patriciu Achimas-Cadariu, fost ministru al Sanatatii, a spus ca si in cazul Poloniei s-a intamplat la fel, in sensul ca, dupa ce le-au fost majorate salariile, medicii polonezi au ramas in tara si n-au mai plecat in Germania, de exemplu, cu toate ca salariile lor n-au ajuns la nivelul medicilor din spitalele germane, relateaza Agerpres.

Rares Trisca si Patriciu Achimas-Cadariu au participat la incheierea unui proiect de 5,6 milioane de euro, din finantari norvegiene, prin care Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” Bucuressti, Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “Louis Turcanu” Timisoara si Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii “Sf. Maria” Iasi au fost dotate cu echipamente medicale de diagnostic precoce in oncologia pediatrica.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: