Secretar de stat MS: Cartea electronica de identitate ar putea duce la o simplificare a birocratiei

21/03/2017

Secretar de stat MS: Cartea electronica de identitate ar putea duce la o simplificare a birocratiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/secretar-de-stat-ms-cartea-electronica-de-identitate-ar-putea-duce-la-o-simplificare-a-birocratiei/

MINISTERUL-SANANTII1

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Grasu, spune ca proiectul de lege supus dezbaterii publice de catre Ministerul de Interne privind cartea electronica de identitate ar putea duce la o simplificare a birocratiei.

El a  sustinut ca a mai existat o astfel de intentie, in urma cu aproximativ 5-6 ani, dar nu au fost indeplinite conditiile necesare.

”A mai fost un astfel de proiect, in urma cu aproximativ 5-6 ani. Se propunea un document digital pentru simplificarea birocratiei. Nu au fost intrunite toate conditiile necesare, nu exista un proiect pilot. Este o propunere buna, ar insemna un progres al administratiei. Cardul este parola de intrare in sistem. Nu este o actiune brusca (n.r. – cartea Electronica de Identitate), asiguratii nu au de ce sa-si faca probleme. Proiectul are un ‘drum’ lung – supus dezbaterii publice, Parlament”, a declarat secretarul de stat, potrivit Agerpres.

Ministerul de Interne a anuntat ca supune dezbaterii publice un proiect de lege privind cartea electronica de identitate (CEI), care va permite autentificarea online pentru a beneficia de diverse servicii electronice si ar asigura si functionalitatea cardului de sanatate, care si-ar inceta valabilitatea.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale