Secretar de stat MS: Cartea electronica de identitate ar putea duce la o simplificare a birocratiei

21/03/2017

Secretar de stat MS: Cartea electronica de identitate ar putea duce la o simplificare a birocratiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/secretar-de-stat-ms-cartea-electronica-de-identitate-ar-putea-duce-la-o-simplificare-a-birocratiei/

MINISTERUL-SANANTII1

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Grasu, spune ca proiectul de lege supus dezbaterii publice de catre Ministerul de Interne privind cartea electronica de identitate ar putea duce la o simplificare a birocratiei.

El a  sustinut ca a mai existat o astfel de intentie, in urma cu aproximativ 5-6 ani, dar nu au fost indeplinite conditiile necesare.

”A mai fost un astfel de proiect, in urma cu aproximativ 5-6 ani. Se propunea un document digital pentru simplificarea birocratiei. Nu au fost intrunite toate conditiile necesare, nu exista un proiect pilot. Este o propunere buna, ar insemna un progres al administratiei. Cardul este parola de intrare in sistem. Nu este o actiune brusca (n.r. – cartea Electronica de Identitate), asiguratii nu au de ce sa-si faca probleme. Proiectul are un ‘drum’ lung – supus dezbaterii publice, Parlament”, a declarat secretarul de stat, potrivit Agerpres.

Ministerul de Interne a anuntat ca supune dezbaterii publice un proiect de lege privind cartea electronica de identitate (CEI), care va permite autentificarea online pentru a beneficia de diverse servicii electronice si ar asigura si functionalitatea cardului de sanatate, care si-ar inceta valabilitatea.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Experti internationali: Pandemia de coronavirus a expus fragilitatile OMS

Capitala a iesit din zona rosie, cu mai putin de 3 cazuri la mia de locuitori

Primul transplant renal din acest an, la Iasi

Ministrul Sanatatii confirma ca vor exista schimbari la CNAS, MS si ANMDM

Comitetul national pentru vaccinare: Nu este necesara dozarea anticorpilor inainte de vaccinarea anti-Covid