Secretar de stat in MS: Carantina este un cuvant greu de suportat si nu il dorim

23/03/2021

Secretar de stat in MS: Carantina este un cuvant greu de suportat si nu il dorim

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/secretar-de-stat-in-ms-carantina-este-un-cuvant-greu-de-suportat-si-nu-il-dorim/

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andreea Moldovan, a precizat ferm ca nu se ia in calcul o carantina nationala. Potrivit demnitarului, carantina este greu de suportat si nu este dorita de nimeni.

“Carantina este un cuvant greu, care ne este greu de suportat si nu il dorim. Carantina, daca ar fi sa fie respectata, ar insemna ca toata lumea sta acasa, nu mai iese nimeni pe nicaieri, exact cum a fost in perioada de urgenta. Or, asa ceva nu isi doreste nimeni. Lookdown este un cuvant prea dur si nu ni-l dorim niciunul dintre noi, pentru ca este o restrictie care, in momentul actual, ar fi putin probabil sa poata fi implementata si nu se doreste. Este clar o situatie care ne ingrijoreaza, este un numar mare de cazuri de pacienti pozitivi, este o rata crescuta de pozitivitate in teste, este un numar mare de pacienti care ajung in terapie intensiva”, a transmis Andreea Moldovan, citata de Agerpres.

Totodata, ea a afirmat ca situatia epidemiologica actuala este diferita fata de ceea ce s-a intamplat in primul si al doilea val al pandemiei de COVID-19.

“Este un proces epidemiologic diferit fata de ce am trait pana acum in valul unu sau valul doi’, a aratat secretarul de stat, care a adaugat ca decizia de carantinare este una comuna a mai multor institutii.

Etichete: carantina, carantinare, lockdown, andreea moldovan

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial