Se prelungesc programele nationale de sanatate si Contractul-cadru

18/12/2019

Se prelungesc programele nationale de sanatate si Contractul-cadru

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-prelungesc-programele-nationale-de-sanatate-si-contractul-cadru/

Programele nationale de sanatate si Contractul-cadru pentru acordarea asistentei medicale se vor prelungi pana la 31 martie 2020, a anuntat, miercuri, Ministerul Sanatatii.

La propunerea MS si a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea de Guvern pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotararii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anii 2017 si 2018, precum si Hotararea de Guvern privind prelungirea termenului de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2018 – 2019, si pentru prorogarea unor termene.

“Este o decizie necesara pentru asigurarea continuitatii activitatilor prevazute in cadrul programelor nationale de sanatate, dar si pentru decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor, materialelor sanitare si dispozitivelor medicale contractate pentru primul trimestru al anului 2020, fara discontinuitate, in conditiile in care nu este aprobat inca bugetul pentru anul viitor. Mai mult, in acest timp lucram la schimbarea de paradigma in ceea ce priveste organizarea programelor de sanatate. Unele dintre aceste programe au probleme organizatorice, o executie bugetara deficitara, deficiente pe care le vom regla in 2020. Unele dintre programe se vor reintoarce la Casa de Asigurari. Ne dorim eficientizarea programelor de sanatate “, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii.

Etichete: contractul-cadru, co-ca medici de familie, contract pentru acordarea asistentei medicale, programele nationale de sanatate, legislatie medicala

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: