Se pregateste o hotarare de guvern pentru concediile medicale din perioada de vid legislativ

18/09/2020

Se pregateste o hotarare de guvern pentru concediile medicale din perioada de vid legislativ

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-pregateste-o-hotarare-de-guvern-pentru-concediile-medicale-din-perioada-de-vid-legislativ/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca se afla in pregatire o hotarare de guvern pentru acoperirea concediilor medicale care nu au fost date in perioada celor doua saptamani de vid legislativ din timpul pandemiei de COVID-19.

“Se pregateste o hotarare de guvern in acest sens. Casa (n.r. CNAS) a efectuat o evaluare a acelor cazuri care, in perioada de vid legislativ, nu au fost in spital sau s-au externat la cerere si atunci cand au mers la lucru nu au primit concediu medical. Reevaluarea acestora pentru a le putea da concediu medical revine medicului specialist, medicului infectionist, care va da o recomandare catre medicul de familie”, a declarat Nelu Tataru, citat de Agerpres.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in cele doua saptamani de vid legislativ, au cerut externarea peste 900 de pacienti infectati cu COVID-19, iar alte peste 3.000 de persoane diagnosticate cu noul tip de coronavirus au refuzat internarea.

Etichete: concedii medicale, concediu medical carantina, concediu medical izolare,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: