Se majoreaza plafonul veniturilor pentru compensarea cu 90% a pretului la medicamente

28/12/2021

Se majoreaza plafonul veniturilor pentru compensarea cu 90% a pretului la medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-majoreaza-plafonul-veniturilor-pentru-compensarea-cu-90-a-pretului-la-medicamente/

De la 1 ianuarie 2022, plafonul veniturilor pana la care pensionarii vor beneficia de compensare cu 90% a pretului la medicamente se va majora la 1.429 lei/luna.

“Aproape jumatate de milion de pensionari riscau sa piarda dreptul la compensarea medicamentelor odata cu majorarea cu 10% a punctului de pensie incepand cu data de 1 ianuarie. Vom creste plafonul veniturilor pana la care pensionarii vor beneficia de compensare cu 90% a medicamentelor. Incepand cu 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri pana la 1.429 de lei pe luna inclusiv, vor beneficia de aceasta masura de sprijin”, a declarat premierul Nicolae Ciuca.

Actul normativ care va fi analizat, stipuleaza ca, de la 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri din pensii si indemnizatie sociala de pana la 1.429 lei/luna inclusiv, indiferent daca realizeaza sau nu alte venituri, vor beneficia de compensarea cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor.

In prezent, de acest program de compensare beneficiaza persoanele cu pensii de pana la 1.299 lei/luna.

Etichete: medicamente compensate, compensare medicamente, plafon venituri compensare medicamente

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Rosca Mihaela. says:

    Foarte bine pentru compensarea medicamentelor de la 1 ianuarie !

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: