Se majoreaza limita de varsta in cazul copiilor ai caror parinti beneficiaza de concediu medical

15/12/2017

Se majoreaza limita de varsta in cazul copiilor ai caror parinti beneficiaza de concediu medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-majoreaza-limita-de-varsta-in-cazul-copiilor-ai-caror-parinti-beneficiaza-de-concediu-medical/

Limita de varsta pentru copiii ai caror parinti beneficiaza de dreptul de concediu medical va fi marita de la 7 la 16 ani, potrivit ministrului Florian Bodog.

“Continuam procesul de debirocratizare a actului medical. Acesta va fi debirocratizat si prin noul contract cadru de acordare a asistentei medicale. In ordonanta de urgenta pe care o avem astazi am reglementat majorarea limitei de varsta de la 7 la 16 ani pentru copiii ai caror parinti beneficiaza de dreptul de concediu medical si de indemnizatia de ingrijire a copilului bolnav. De asemenea, am clarificat lista afectiunilor grave pentru care se acorda acest concediu medical si am clarificat modalitatea de transmitere a documentelor pentru parintii care insotesc copiii la tratament in spitale din Uniunea Europeana sau din strainatate”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Anuntul a fost facut la inceputul sedintei de Guvern de joi, cand premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sanatatii sa accelereze demersurile de debirocratizare.

“In sfarsit, o veste buna de la Ministerul Sanatatii, care a reusit ca, in cinci luni jumate de cand am vorbit prima data, sa rezolve treaba – concediile si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate (…) Inteleg ca se continua demersurile de debirocratizare (…), dar nu vreti sa accelerati un pic?”, i-a spus Tudose lui Bodog conform sursei mentionate.

Pe 27 iulie, premierul Tudose i-a solicitat ministrului Bodog sa pregateasca “un proiect inchegat” pentru reducerea birocratiei in domeniul sanatatii.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: