Se imbogateste lista medicamentelor compensate si gratuite

24/09/2014

Se imbogateste lista medicamentelor compensate si gratuite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-imbogateste-lista-medicamentelor-compensate-si-gratuite/

pastileLista de medicamente compensate si gratuite se va actualiza in curand cu inca 7 molecule noi.

 Miercuri, 24 septembrie, Ministerul Sanatatii a publicat pe site pentru dezbatere publica, Hotararea de Guvern pentru modificarea si completarea Anexei la Hotararea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in programele nationale de sanatate.

Cele 7 noi substante vor putea fi prescrise pacientilor cu diferite forme ale unor boli cardiovasculare, diabet zaharat, afectiuni oftalmologice, nefrologice, precum si boli inflamatorii reumatice si cronice.

“Asa cum am promis, continuam procesul de actualizarea a listei de medicamente gratuite. Daca in luna iulie am aprobat introducerea tratamentui inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care 9 pentru tratamentul afectiunilor oncologice, astazi Unitatea de Evaluare a Tehnologiilor Medicale a propus spre dezbatere introducerea a inca 7 produse esentiale care au fost evaluate si care nu aduc cheltuieli suplimentare la Fondul National de Asigurari de Sanatate.”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Rapoartele de evaluare ale moleculelor pentru actualizarea listei in intregime realizate in conformitate cu cerintele UE,  vor fi finalizate si transmise pentru dezbatere publica la inceputul lunii octombrie.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: