Se estimeaza o crestere a ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 si la noi in tara

21/07/2021
Se estimeaza o crestere a ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 si la noi in tara

Se estimeaza o crestere a ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 si la noi in tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-estimeaza-o-crestere-a-ratei-de-infectare-cu-virusul-sars-cov-2-si-la-noi-in-tara/

Potrivit ministrulului Ioana Mihaila, se estimeaza ca rata de infectare cu noul coronavirus va creste si in Romania. Ea a subliniat inca odata ca daca ar exista o acoperire vaccinala suficienta, nu vor exista pacienti cu forme severe.

“Nu putem avea o data exacta la care valul patru va aparea sau va atinge apogeul, dar luandu-ne dupa ceea ce s-a intamplat in celelalte tari – de exemplu in Marea Britanie acum avem aproximativ 45.000 de noi infectari pe zi -, avand in vedere ca si incidenta infectiilor cu tulpina Delta este in crestere la noi in tara, da, estimam ca vom avea o crestere a ratei de infectare si la noi in tara”, a declarat ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, potrivit Agerpres.

Si seful CNCAV, medicul Valeriu Gheorghita, a declarat ca in perioada 11-17 iulie au fost mai multe cazuri de COVID cu 38,9% fata de saptamana precedenta, subliniind ca exista o usoara tendinta de crestere a numarului de infectari in perioada urmatoare.

“Datele din Romania ne arata ca in saptamana 28 avem o crestere a numarului de cazuri pe saptamana, media cazurilor saptamanale cu 38,9% fata de saptamana 27, fata de saptamana precedenta. Practic, estimarile pentru rata bazala de reproducere a cazului ne arata ca in momentul de fata acest coeficient este in jurul valorii de 1, chiar 1,1, insa exista o usoara tendinta de a inregistra in perioada urmatoare o crestere a numarului de cazuri, ceea ce, desigur, este un lucru care este foarte important si supravegherea epidemiologica ramane determinanta pentru perioada urmatoare” a declarat Valeriu Gheorghita intr-o conferinta de presa.

Etichete: rata de infectare, infectare sars-cov-2, cazuri covid-19 romania

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: