Se doreste reinfiintarea invatamantului superior in domeniul audiologiei

07/12/2016

Se doreste reinfiintarea invatamantului superior in domeniul audiologiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-doreste-reinfiintarea-invatamantului-superior-in-domeniul-audiologiei/

implant-auditivMinisterul Sanatatii, impreuna cu MENCS si in colaborare cu Societatea Romana de ORL si Societatea Romana de Audiologie si Patologia Comunicarii, intentioneaza sa reinfiinteze invatamantul superior in domeniul audiologiei.

“Intentionam sa reinfiintam invatamantul de studii superioare in domeniul audiologiei, impreuna cu MENCS si in colaborare cu Societatea Romana de ORL si Societatea Romana de Audiologie si Patologia Comunicarii. Astazi vom avea primele discutii oficiale cu MENCS in acest sens. Este in mod evident necesar sa avem audiologi profesionisti, fiindca in acest moment in Romania nu exista scoli de specialitate. Acesta este motivul pentru care persoanele cu deficienta de auz sunt asistate de personal nespecializat”, a declarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, potrivit Agerpres.

De asemenea, Madalina Georgescu de la UMF “Carol Davila” a precizat ca in sistemul public de invatamant superior nu exista scoala de audiologie, “cel putin in Bucuresti, de 7 ani”.

“S-a desfiintat Colegiul de Audiologie. Ma bucur ca cei din MS s-au gandit la acest lucru pentru ca s-au gandit complet si s-au gandit in paralel sa incepem reformarea de audiologi. Speram sa se reinfiinteze Scoala de Audiologie in centrele universitare unde exista deja cadre didactice in audiologie si care stiu sa predea si stiu ce avem de facut”, a afirmat conferentiarul, potrivit sursei mentionate.

Curricula pentru acest domeniu va fi unitara pentru toate centrele universitare care vor avea scoala de audiologie si va fi aliniata curriculei europene pentru recunoasterea acestor diplome.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CMR ofera consiliere celor care beneficiaza de drepturile prevazute de Legea nr. 56/2020

Webinar: Managementul deficitului de fier in insuficienta cardiaca – de la ghiduri clinice la practica de fiecare zi

Ministerul Sanatatii: Alte 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

Studiu: Reinfectarea cu Covid-19 este putin probabila timp de circa 6 luni

CNAS: Serviciile medicale paraclinice pot fi acordate oriunde in tara, in baza biletului de trimitere