S-a dat start vaccinarii populatiei generale | Liste de asteptare in etapa a III-a

15/03/2021
S-a dat start vaccinarii populatiei generale | Liste de asteptare in etapa a III-a

S-a dat start vaccinarii populatiei generale | Liste de asteptare in etapa a III-a

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-da-start-vaccinarii-populatiei-generale-liste-de-asteptare-in-etapa-a-iii-a/

Luni,15 martie, a inceput etapa a III-a de vaccinare anti-COVID-19, care se adreseaza populatiei generale.

Listele de asteptare pe judete pentru vaccinarea anti-COVID-19 se vor deschide succesiv luni, incepand cu ora 9,00, astfel:

– 9,00 – 11,00 – Centre de vaccinare din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna

– 11,00 – 13,00 – Centre de vaccinare din judetele Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova

– 13,00 – 15,00 – Centre de vaccinare din judetele Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov si Municipiul Bucuresti.

Potrivit CNCAV, pot exista si perioade de mentenanta in vederea optimizarii aplicatiei. In aceste perioade este posibil ca aplicatia sa functioneze cu intarzieri.

Conducerea Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) impotriva COVID-19 a avut, saptamana trecuta, o sedinta de lucru cu reprezentantii Institutului National de Sanatate Publica (INSP) si ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), care a vizat operationalizarea listelor de asteptare pentru programarea la vaccinare.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de asteptare se va realiza in functie de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei nationale de vaccinare, si de ordinea cronologica de inscriere, dupa cum urmeaza:

– persoanele din categoria 2a (populatia de risc), cu varsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
– persoanele din categoria 2b (lucratori din domenii esentiale);
– persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populatia generala).

“Beneficiarul va avea posibilitatea sa se programeze la vaccinare, iar, daca nu exista locuri disponibile in centrul ales, poate opta pentru inscrierea pe lista de asteptare aferenta centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele inscrise in lista deschisa pentru acel centru, cu respectarea prioritizarii: 75% persoane din cadrul populatiei cu risc si 25% lucratori din domenii esentiale, iar in centrele in care raman locuri libere vor putea sa se programeze persoanele din etapa a III-a”, transmite CNCAV.

Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atat pentru categoriile vulnerabile si angajatii din domenii esentiale, cat si pentru populatia generala, iar ordinea alocarii programarilor la vaccinare se va realiza in functie de gradul de ocupare a locurilor de catre categoriile prioritare inscrise pe listele centrului respectiv.

Programarile la vaccinare se pot realiza atat prin intermediul platformei electronice, cat si prin apelarea numarului de call center, iar modalitatile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele inscrise pe listele de asteptare sunt urmatoarele:

Pentru cei care aleg programarea individuala in platforma electronica: la momentul in care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a inscris, beneficiarul primeste o notificare in acest sens, iar ulterior va intra in aplicatie, pentru alegerea zilei si a intervalului orar. Persoana care nu confirma prin programare locul disponibil in termen de 24 de ore de la primirea notificarii, va mai primi inca doua notificari ulterioare. In lipsa unei confirmari in acest interval de timp, beneficiarul ramane pe lista de asteptare, insa va pierde pozitia ocupata initial.

Pentru persoanele care opteaza pentru programarea prin call center, la numarul 021.414.44.25: atunci cand va aparea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a inscris, va fi programat la vaccinare in ziua si in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate si nu este necesar sa confirme programarea.

O persoana de pe lista de asteptare are posibilitatea de a se inscrie pe lista de asteptare a unui alt centru de vaccinare.

Etichete: etapa a III-a vaccinare, etapa 3 vaccinare anti-covid, vaccinare populatie, lista de asteptare vaccinare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: