Se cauta solutii pentru introducerea in farmacii a unor medicamente antivirale

22/12/2021

Se cauta solutii pentru introducerea in farmacii a unor medicamente antivirale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-cauta-solutii-pentru-introducerea-in-farmacii-a-unor-medicamente-antivirale/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca se cauta o solutie pentru introducerea in farmaciile cu circuit deschis a unor medicamente antivirale precum Favipiravir.

“Am facut multe lucruri, incercam sa facem multe lucruri Si avem doua sau trei categorii de medicamente antivirale. Este vorba despre medicamentele inovative – sunt doua medicamente inovative (…) care sunt foarte avansate cu procedurile de autorizare la nivelul Agentiei Europene. Ne-am intalnit cu reprezentantii ambelor companii si am stabilit incheierea unor protocoale care sa asigure, inca din primele momente ale disponibilitatii acestor medicamente, produsele pentru Romania. Si am stabilit modul in care se vor achizitiona”, a declarat Rafila, citat de Agerpres.

El a subliniat ca aceste medicamente nu se administreaza tuturor celor care se infecteaza, ci pacientilor care au anumiti factori de risc si la care complicarea infectiei este posibila.

“Cred ca putem face pasi inainte, sa existe in farmaciile cu circuit deschis Favipiravir – asta este ceea ce ne dorim. Noi am luat legatura si cu producatorul de la Terapia Cluj, sa incercam sa gasim o solutie astfel incat el sa fie disponibil si in Romania.”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Etichete: medicamente antivirale in farmacii, favipiravir

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: