Se cauta personal pentru cel mai mare program screening al tuberculozei

11/09/2019
Se cauta personal pentru cel mai mare program screening al tuberculozei

Se cauta personal pentru cel mai mare program screening al tuberculozei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-cauta-personal-pentru-cel-mai-mare-program-screening-al-tuberculozei/

Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” recruteaza personal pentru derularea celui mai mare proiect de screening al tuberculozei din Romania. Sunt trei pozitii scoase la consurs: asistent medical de radiologie, registrator medical si responsabil logistica screening.

Mai exact, sunt cinci posturi pentru pozitia de registrator medical si cate sase pentru pozitiile de asistent medical de radiologie si responsabil logistica screening.

Care sunt criteriile pe care trebuie sa le intruneasca o persoana interesata:

• are cetatenia romana, cetatenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor apartinand Spatiului Economic European si domiciliul in Romania;• cunoaste limba romana, scris si vorbit;
• are varsta minima reglementata de prevederile legale;
• are capacitate deplina de exercitiu;
• are o stare de sanatate corespunzatoare postului pentru care candideaza, atestata pe baza adeverintei medicale eliberate de medicul de familie sau de unitatile sanitare abilitate;
• indeplineste conditiile de studii si, dupa caz, de vechime sau alte conditii specifice potrivit cerintelor postului scos la selectie;
• nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului ori contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie sau a unei infractiuni savarsite cu intentie, care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;
• trebuie sa faca dovada experientei relevante in domeniul de activitate specifica, cu durata minima prevazuta in fisa de post.

Cerinte specifice pentru ocuparea posturilor

• experienta profesionala
• competente si abilitati de comunicare
• capacitate de analiza si sinteza
• abilitatile impuse prin fisa postului
• experienta in implementarea unor proiecte cu finantare nerambursabila in domeniul medical

Persoanale interesate trebuie sa depunsa CV-urile pana in data de 17 septembrie la secretariatul comisiei de recrutare si selectie, de la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”

Mai multe detalii privind conditiile de participare la concurs si actele necesare, AICI.

Despre programul de screening al tuberculozei

Ministerul Sanatatii deruleaza cel mai amplu program de screening pentru tuberculoza, la nivel national. Proiectul beneficiaza de cofinantare din fonduri europene nerambursabile la care se adauga contributia din bugetul Ministerului Sanatatii, iar beneficiarul este Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Potrivit Ministerului Sanatatii, proiectul are o perioada de derulare de cinci ani (martie 2018 – 2023) si este axat pe prevenirea, screeningul si diagnosticul tuberculozei (TB), inclusiv al tuberculozei latente, intr-un grup tinta de 75.010 persoane la nivel national, selectate din grupuri vulnerabile: persoane din comunitati rurale, persoane fara adapost, persoane care sufera de dependenta de alcool, droguri sau alte substante toxice, respectiv persoane private de libertate sau aflate sub control judiciar.

In anul 2018 a fost realizata metodologia de screning si s-a initiat achizitia caravanelor care vor fi livrate in luna mai, pentru a fi utilizate in activitatile programului.

Acest proiect este parte integranta din Strategia Nationala de Control al Tuberculozei, aprobata prin Hotarare de Guvern

Promovarea incluziunii sociale, combaterea saraciei si a discriminarii cu scopul cresterii accesului la servicii durabile, de inalta calitate, reprezinta directii de baza in implementarea programului de screening in grupul tinta definit.

In activitatea de screening, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” va folosi 3 caravane mobile, dotate si acreditate pentru screening radiologic si diagnostic molecular rapid al tuberculozei, care au fost deja achizitionate.

In acelasi timp, proiectul urmareste optimizarea diagnosticarii si a tratamentului impotriva TB pentru 15.003 de romani, care are putea fi depistati in urma screningului, prin activitati care includ reevaluarea periodica, in vederea cresterii aderentei la tratament, precum si prin elaborarea de rapoarte, studii si propuneri de politici publice pe baza datelor obtinute in urma actiunilor de screening, in conformitate cu Strategia Nationala de Control al Tuberculozei 2015-2020, mai transmite Ministerul Sanatatii.

Metodologie unica de screening pentru TB, aplicabila la nivel national

Pentru imbunatatirea depistarii precoce a tuberculozei, in cadrul proiectului va fi elaborata o metodologie unica de screening pentru TB, aplicabila la nivel national pentru asigurarea unui standard unitar de realizare a screeningului si consolidarea controlului tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente.

Pe langa activitatile de screening, diagnosticare si tratament al TB, proiectul include o serie de activitati de formare specifica pentru 560 de specialisti din sfera socio-medicala, pentru imbunatatirea nivelului de cunostinte teoretice si practice si cresterea capacitatii tehnice in relatie cu prevenirea, depistarea precoce, diagnosticul si tratamentul TB.

Este vorba despre asistenti sociali, asistenti medicali comunitari, asistenti medicali si mediatori sanitari, care vor beneficia de cursuri de educatie medicala continua, teoretice si practice, dezvoltate in cadrul unui curriculum de formare acreditat in baza metodologiei realizate la nivel national. Complementar, 60 de profesionisti, din grupul tinta, vor fi implicati in schimburi de experienta si de bune practici in domeniul screeningului TB, in alte state membre ale Uniunii Europene.

De asemenea, proiectul inglobeaza totodata si activitati de informare si constientizare cu privire la necesitatea depistarii precoce, a diagnosticarii si tratamentului tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente, care vor fi derulate in cadrul grupurilor tinta si al publicului larg, menite sa sustina actiunile specialistilor in vederea controlului tuberculozei in Romania.

Datele specialistilor arata ca Romania este tara cu cele mai multe cazuri de tuberculoza din Uniunea Europeana.

Etichete: screening tuberculoza, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, posturi personal medical

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Amalia-Irina Fulop says:

    Bună dimineața!

    Pentru proiectul de screening referitor la Tb și schimbul de Experienta cu alte state din UE, este valabil doar pt cei din București?
    Lucrez pe sectie de Pneumoftiziologie dar la Timișoara și ma interesează proiectul!!

    Cu mulțumiri,

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: