Se actualizeaza lista cu medicamente compensate si gratuite

21/10/2014

Se actualizeaza lista cu medicamente compensate si gratuite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/se-actualizeaza-lista-cu-medicamente-compensate-si-gratuite/

pastile-somnifere-alzheimerLista cu medicamente compensate si gratuite se va actualiza in cursul saptamanii viitoare, conform Ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

“Am si lansat in dezbatere publica HG care practic este finala din acest punct de vedere cu medicamentele care intra automat, deci cele care nu produc costuri suplimentare. S-au primit si anumite sugestii, anumite contestatii, probabil ca nu vor fi sapte medicamente, ci probabil ca vor fi mai multe. Asta inseamna ca pe langa prima actualizare, a doua actualizare se face imediat, deci saptamana viitoare cand va intra in sedinta de Guvern. S-a creat procedura si avem OUG care va permite CNAS din 29 octombrie de la sedinta de Guvern din acel moment cu prioritate probabil incep acordurile cost-volum pe partea de Hepatita C. Cele 12 sau cate sunt intra in momentul in care va trece HG, deci saptamana viitoare. Spuneam de terapiile pe Hepatita C, insa si aici cred ca si cei care aduc aceste medicamente trebuie sa fi foarte intelegatori, trebuie sa stie clar care este puterea de cumparare a Romaniei, dar sunt convins ca toata lumea este foarte decisa de a solutiona cat mai repede problema”, a declarat Nicolae Baniciou, citat de Agepres.

Astfel, conform afirmatiilor oficiale, saptamana viitoare ar putea fi introduse pe lista medicamentelor compensate  intre 7 si 12 molecule, numarul acesta variind de modul cum se vor solutiona contestatiile.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: