Screeningul prevaccinal

22/03/2013

Screeningul prevaccinal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/screeningul-prevaccinal/

poza imunizarea prin vaccinareInainte de administrarea oricarui vaccin, medicul de familie trebuie sa furnizeze o serie de informatii pacientului. Astfel, el trebuie sa prezinte componentele vaccinale cu indicatiile si contradindicatiile acestora, sa prezinte reactiile adverse posibile, sa mentioneze doza si calea de administrare, precum si data urmatoarei inoculari.

Este important ca medicul de familie sa se asigure ca informatiile au fost intelese corec, apoi sa formuleze intrebari edificatoare privind starea de sanatate a persoanei care urmeaza sa fie vaccinata. In cadrul screening-ului prevaccinal cele mai folosite intrebari sunt:

  • Cum va simtiti? Sunteti bine?
  • Aveti sau ati avut febra in ultimele 24 de ore?
  • Ati avut o reactie anafilactica in trecut?
  • Dupa vaccinurile administrate pana in prezent ati experimentat un efect advers?
  • Aveti intrebari?

Dupa aceste intrebari este important sa precizati pacientului riscurile de aparitie a bolii si a sechelelor sale in cazul care nu va fi imunizat.

Mai multe informatii despre administrarea vaccinurilor puteti obtine accesand cursul EMC online “Introducere in vaccinologie“ postat pe platforma FormareMedicala.ro. Cursul este gratuit si creditat cu 8 puncte EMC.

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: