Screening pentru cancerul colorectal prin intermediul medicilor de familie

15/12/2021
Screening pentru cancerul colorectal prin intermediul medicilor de familie

Screening pentru cancerul colorectal prin intermediul medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/screening-pentru-cancerul-colorectal-cu-sprijinul-medicilor-de-familie/

Institutul Clinic Fundeni a anuntat ca demareaza screeningul pentru identificarea cancerului colorectal.

Un numar de 50.001 de persoane vor beneficia gratuit de programul de screening pentru identificarea cancerului colorectal, pana la sfarsitul anului 2023.

Pacientii vor benefia de trimiteri la specialist pentru investigatii si realizarea a minim 2.104 de endoscopii pentru persoanele depistate pozitiv in urma efectuarii testului FIT.

De asemenea, in paralel se deruleaza o campanie de informare, educare si constientizare a populatiei cu privire la serviciile de screening oferite prin proiect cu scopul de a promova descoperirea bolii in stadiile incipiente si de a permite tratarea ei adecvata inainte de a reprezenta o amenintare pentru individ si/sau comunitate.

Sunt eligibile pentru a beneficia de screening gratuit persoanele cu varsta cuprinsa intre 50-74 ani care au domiciliul/resedinta in regiunea sud-Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman).

Exceptie fac persoanele care nu au acte de identitate, dar locuiesc in acest teritoriu si dau o declaratie pe proprie raspundere in acest sens. Vor reprezenta grup tinta eligibil si persoanele private de libertate, care vor fi asociate locului unde isi desfasoara detentia si nu din perspectiva adresei de domiciliu.

Activitatile de screening pentru beneficiarii proiectului se deruleaza incepand din noiembrie, in parteneriat cu Fundatia ‘Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura’ si Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN.

Activitatile de screening se deruleaza prin intermediul medicilor de familie, iar pana in prezent sunt afiliati 54 de medici de familie dintre cei peste 150 de medici asteptati sa faca parte din program pana la sfarsitul lui 2023, se precizeaza in comunicatul transmis de Institutul Clinic Fundeni.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Etichete: cancerul colorectal, screening cancer colorectal, institutul clinic fundeni

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: