Scoala va incepe pe 8 noiembrie cu prezenta fizica

05/11/2021

Scoala va incepe pe 8 noiembrie cu prezenta fizica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/scoala-va-incepe-pe-8-noiembrie-cu-prezenta-fizica/

Ministrul interimar al Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat, vineri, ca scoala va incepe pe 8 noiembrie pentru toti elevii si prescolarii atat din invatamantul de stat, cat si privat.

Potrivit demnitarului, se vor desfasura cursuri cu prezenta fizica in unitatile in care rata de vaccinare anti-COVID a cadrelor didactice este de peste 60%, iar noile prevederi vor fi publicate vineri, in Monitorul Oficial.
“Scoala va incepe pentru toti elevii si pentru toti copiii din gradinite in data de 8 noiembrie. Ma refer aici si la sistemul de invatamant de stat si la sistemul de invatamant privat. Este in curs de derulare sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta prin care se propune modificarea ordinului ministrului Educatiei si ministrului Sanatatii in acest sens. In foarte scurt timp, va fi validata hotararea CNSU. Ordinul va fi semnat de catre cei doi ministri si va fi trimis catre Monitorul Oficial in vederea publicarii astazi, cat mai curand posibil, in asa fel incat pe parcursul acestei zile sa poata exista sedinte ale Consiliilor de administratie in fiecare scoala si in fiecare gradinita prin care sa se ia decizia de functionare a scolilor incepand de luni, 8 noiembrie, si sa fie anuntata. Criteriul se refera la rata de vaccinare la nivelul fiecarei scoli si gradinite”, a afirmat ministrul Sorin Cimpeanu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, in situatia in care vor fi probleme legate de resursa umana sau de infrastructura, indiferent daca rata de vaccinare in randul dascalilor este de peste 60%, va exista in continuare posibilitatea ca scolile respective sa solicite desfasurarea cursurilor online.

“In situatia in care, dincolo de rata de vaccinare, exista probleme la nivel de resursa umana – numar semnificativ de profesori carantinati sau infectati sau exista probleme de infrastructura – va exista in continuare posibilitatea ca la nivelul scolii sa se formuleze o cerere conform articolului 3.2 din Ordinul de ministru 5338 care va fi modificat astazi pentru ca scoala sa ramana in online, chiar daca are o rata de vaccinare de peste 60%. Rata de vaccinare de peste 60% conform raportarilor de la finalul saptamanii trecute exista in 54% din scolile si gradinitele Romaniei – invatamant de stat si invatamant privat”, a explicat Sorin Cimpeanu.

El a adaugat ca, la un caz de infectare cu SARS-CoV-2 aparut intr-o clasa, cursurile cu prezenta fizica se vor suspenda, iar daca mai mult de jumatate dintre clasele dintr-o unitate de invatamant au cazuri de elevi bolnavi de COVID-19 cursurile vor trece in online.
Sorin Cimpeanu a mai precizat ca la nivelul sistemului de invatamant, incluzand si invatamantul universitar, peste 70% dintre personal este vaccinat anti-COVID.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca vacanta scolara nu va fi prelungita, iar elevii se vor intoarce fizic la scoala, acolo unde conditiile epidemiologice si sanitare o permit, insa a precizat ca a fost introdusa o conditie pentru ca scolile sa poata functiona normal, respectiv gradul de vaccinare al personalului din unitatea de invatamant.

Etichete: cursuri scoli cu prezenta fizica, procent vaccinare cadre didactice, sorin cimpeanu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: