Scoala de Vara Neurodiab, la startul celei de-a 4-a editii

16/07/2015

Scoala de Vara Neurodiab, la startul celei de-a 4-a editii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/scoala-de-vara-neurodiab-la-startul-celei-de-a-4-a-editii/

confEditia 2015 a Scolii de Vara Neurodiab, organizata de catre Societatea de Neuropatie Diabetica, isi deschide portile cu noi teme de interes major pentru tinerii medici implicati in managementul neuropatiei diabetice.

Intre 17 si 18 iulie 2015, la Sinaia, medici rezidenti si specialisti care fac parte din echipa pluridisciplinara ce ingrijeste persoane cu diabet zaharat vor participa la un program educational intensiv condus de reputati specialisti in domeniu, atat din Romania, cat si din strainatate.

“Scoala de Vara Neurodiab 2015 vine cu o platforma educationla complexa care acopera teme de interes pentru echipa multidisciplinara implicata in managementul neuropatiei diabetice in general si al neuropatiei autonome, in special. Si editia de anul acesta se bucura de prezenta unor profesionisti in domeniu recunoscuti pe plan international, asa cum este Prof. dr. Peter Kempler, de la Universitatea de Medicina Semmelweis, din Budapesta, sau Prof. dr. Tamas Varkonyi, de la Universitatea de Medicina din Szeged. Astfel, avem convingerea, ca impreuna cu lectorii romani – Dr. Tudor Lupescu, Dr. Andrei Manu-Marin, Dr. Bogdan Florea, Asist. Univ. Dr. Cosmina Bondor – vom oferi un program stiintific de cel mai inalt nivel, care va contribui cu siguranta la imbunatatirea practicii medicale curente a participantilor”, a declarat Conf. Univ. Dr. Ioan A. Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

Avand in centru “Neuropatia autonoma – de la cunostinte academice la practica clinica”, tematica cursurilor abordeaza aspecte de actualitate legate de gestionarea neuropatiei diabetice, care vor fi completate de demonstratii practice.

Subiectele care vor fi dezbatute la Scoala de Vara Neurodiab 2015 includ:

• rolul neuropatiei autonome in afectiunile cardiovasculare din diabet
• disfunctia autonoma si reglarea anormala a tensiunii arteriale circadiene la pacientii cu toleranta scazuta la glucoza
• motilitatea gastrointestinala in diabet
• neuropatia somatica si/sau autonoma in evolutia spre ulceratie
• neuropatia fibrelor subtiri
• disfunctia erectila
• disfunctia vezicii urinare cauzata de neuropatia autonoma

Totodata, in cadrul Scolii va fi acordat Premiul Neurodiab 2015, destinat tinerilor medici rezidenti si specialisti, avand activitate si lucrari in sfera neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic.

Castigatorul va beneficia de sutinerea participarii la cel de-al 51-lea Congres Anual al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului, EASD 2015 – Stockholm. In plus, vor mai fi premiate si cele mai bune trei prezentari de cazuri clinice realizate de cursantii Scolii de Vara Neurodiab.

Cursurile Scolii de Vara NeuroDiab 2015 se adreseaza exclusiv medicilor tineri – rezidenti si specialisti in diabet, neurologie, medicina interna, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, urologie, nefrologie, chirurgie, ortopedie, medicina de familie.

Evenimentul este creditat cu 12 puncte EMC.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: