SCJU Targu Mures: 2.000 de teste HPV disponibile in regiunea Centru

07/12/2023
SCJU Targu Mures: 2.000 de teste HPV disponibile in regiunea Centru

SCJU Targu Mures: 2.000 de teste HPV disponibile in regiunea Centru

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/scju-targu-mures-2-000-de-teste-hpv-disponibile-in-regiunea-centru/

In cadrul proiectului ‘Program de preventie, depistare precoce si tratament precoce al cancerului de col uterin regiunea Centru’, mai sunt disponibile 2.000 de teste HPV disponibile. Aceasta este ultima luna de testare gratuita in cadrul acestui proiect.

“Cancerul de col uterin este o boala ce poate afecta femeile de orice varsta, insa este una dintre putinele forme de cancer care ar putea fi prevenita aproape 100% prin depistare precoce. Luna decembrie este ultima luna in care femeile din regiunea Centru pot efectua gratuit testare HPV! Mai sunt disponibile doar 2000 de teste”, a precizat managerul de proiect dr. Cosmina Uzun, de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures, intr-un comunicat de presa.

Proiectul este derulat de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures in parteneriat cu Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Targu Mures, in cadrul acestuia toate serviciile medicale oferite fiind gratuite, respectiv consult de specialitate, testare Babes Papanicolau, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social si psihologic, sunt gratuite, fiind finantate in cadrul proiectului.

Obiectivul proiectului este cresterea numarului de persoane care beneficiaza de programe de sanatate de preventie, depistare precoce (screening), diagnostic si tratament pentru principalele patologii, in contextual extrem de ingrijorator al incidentei crescute a cancerului de col uterin din Romania.

Etichete: teste HPV, testare HPV gratuita, preventie cancer de col uterin, SCJU Targu Mures

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: