Ciolos: Strategie pentru atragerea medicilor in mediul rural

04/10/2016

Ciolos: Strategie pentru atragerea medicilor in mediul rural

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sciolos-strategie-pentru-atragerea-medicilor-in-mediul-rural/

medici-newMinistrul Sanatatii urmeaza sa prezinte o strategie de resurse umane care sa prevada, printre altele, si facilitati pentru medicii care isi vor incepe activitatea in mediul rural. Este anuntul pe care premierul Dacian Ciolos l-a facut la deschiderea noului an universitar, la Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca.

“Cand am preluat guvernarea, am constatat ca la nivel national nu aveam o abordare strategica a resurselor umane in acest domeniu (al sanatatii – n.red.), e un obiectiv pe care ni l-am asumat si ministrul Sanatatii si-a propus ca, pana in a doua jumatate a lunii octombrie, sa vina cu o strategie a resurselor umane, astfel incat sa putem vedea pe termen mediu, pe termen lung, de ce reinnoiri avem nevoie in sistem, de a completa gaurile din sistem si cum putem asigura acest lucru prin diferite masuri pe care sa le luam. (…) Ne gandim la solutii care sa mearga dincolo de sistemul de salarizare si alte tipuri de facilitati, pentru a-i incuraja pe cei care considera ca este o provocare sa inceapa cariera in mediul rural, pentru a darui o parte din timp si din cariera profesionala si celor care locuiesc in mediul rural”, a mentionat Dacian Ciolos, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a mai declarat ca Guvernul si Ministerul Sanatatii cauta solutii si pentru plata garzilor rezidentilor de anul I si II, precum si alte masuri care sa atraga medicii si in zone mai putin incitante din punct de vedere profesional, cum sunt spitalele din orase mai mici sau din mediul rural.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Aparat performant care depisteaza virusuri si bacterii, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Stimulente pentru vaccinare: bonuri, tichete si utilaje agricole

Angajatii vor beneficia de zile libere platite pentru vaccinarea anti-Covid

Numarul cazurilor de Covid-19, in crestere in randul tinerilor

Doua sute de milioane de europeni au fost vaccinati impotriva Covid-19