Schimbarile climatice afecteaza sanatatea mintala

01/09/2011

Schimbarile climatice afecteaza sanatatea mintala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/schimbarile-climatice-afecteaza-sanatatea-mintala/

Schimbarile climatice pot afecta sanatatea mintala a oamenilor. Printre efectele secundare produse asupra sanatatii se numara stresul, la persoanele adulte, si starile de neliniste – la copii, arata un studiu publicat de un institut de cercetari australian, citat de Agerpres.

“Pagubele produse de schimbarile climatice nu sunt doar fizice. Trecutul apropiat demonstreaza ca evenimentele climatice extreme produc si riscuri serioase pentru sanatatea publica, incluzand sanatatea mentala si starea buna a comunitatilor”, se arata in cercetarea realizata de Institutul pentru Clima din Australia.

Studiul mai arata ca “tulburarile si suferinta provocate de un eveniment extrem pot persista de-a lungul anilor”.

O parte semnificativa din populatia afectata de astfel de episoade, pana la o persoana din cinci, va fi stresata, tulburata emotional si disperata, considera reprezentantii Institutului pentru Clima. Copiii sunt cei mai vulnerabili la anxietatea si nesiguranta provocate de neputinta adultilor de a lupta impotriva schimbarilor climatice.

Multe studii vorbesc despre consecintele economice care pot aparea ca urmare a schimbarii climei, dar mai putin despre “efectele asupra bunei stari si sanatatii oamenilor”, arata Tony McMichael, profesor de sanatate publica la Australian National University. In opinia sa, aceasta “este o problema pe care trebuie sa ne concentram, altfel se va limita viziunea noastra asupra ceea ce se poate intampla in viitor si a necesitatii unei actiuni eficiente si urgente”.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: