Schimbare pentru inscrierea copilului la scoala. Medicii de familie au un rol important

30/07/2015

Schimbare pentru inscrierea copilului la scoala. Medicii de familie au un rol important

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/schimbare-pentru-inscrierea-copilului-la-scoala-medicii-de-familie-au-un-rol-important/

Disgrafia - Simptome si masuri in functie de varsta copiluluiMinisterele Sanatatii si Educatiei lucreaza impreuna la un ordin comun care ar trebui sa stabileasca faptul ca scolile si gradinitele nu vor mai trebui sa solicite analize bacteriologice pentru intrarea copiilor in colectivitate. Adeverinta de la medicul de familie ar trebui sa fie suficienta.

“Pregatim un ordin comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei pentru a prezenta explicit conditiile medicale necesare inscrierii copiilor in unitatile de invatamant, la inceputul anului scolar. Incepand din anul scolar 2015-2016, elevii vor prezenta o adeverinta de la medicul de familie prin care se atesta faptul ca respectivul copil sau elev este clinic sanatos si nu sufera de o boala contagioasa”, a spus Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, conform gandul.info.

El mai spune ca actualele reglementari nu obligau la efectuarea exudatului faringian sau al coproculturii, doar ca dintr-un obicei vechi de ani de zile, multe unitati de invatamant mai solicita inca prezentarea acestor analize bacteriologice.

Copilul va fi trimis sa faca analizele bacteorologice in cazul in care medicul de familie considera necesara realizarea acestora.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani