Schema de vaccinare modificata pentru persoanele imunodeprimate

06/10/2021
Schema de vaccinare modificata pentru persoanele imunodeprimate

Schema de vaccinare modificata pentru persoanele imunodeprimate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/schema-de-vaccinare-modificata-pentru-persoanele-imunodeprimate/

Schema de vaccinare in cazul persoanelor imunodeprimatevor va fi din start cu trei doze de vaccin, potrivit noilor reglementari.

“Agentia Europeana a Medicamentului a autorizat cele doua recomandari pentru administrarea fie de o doza suplimentara de vaccin in cadrul primei scheme pentru persoanele imunodeprimate care va cuprinde atat vaccinul de la compania BioNTech Pfizer, cat si vaccinul de la compania Moderna. Asta inseamna ca vom avea o schema de trei initial plus la un moment dat un rapel la minim sase luni de la schema initiala, iar la persoanele care au un raspuns imun normal persoanele imunocompetente vor avea schema de doua doze la prima vaccinare si un rapel la dupa minim sase luni, asa cum se recomanda in momentul de fata doza booster, demarata din data de 28 septembrie”, a declarat presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) impotriva COVID-19, Valeriu Gheorghita, intr-o conferinta de presa.

Potrivit medicului, doza suplimentara in cadrul schemei initiale care se recomanda persoanelor cu raspuns imun scazut se administreaza la 28 de zile atat pentru vaccinul de la compania BioNTech Pfizer, cat si pentru vaccinul de la compania Moderna.

“Avem deja o centralizare a categoriilor de pacienti care pot beneficia de trei doze de vaccin inca de la prima schema. Vom avea o intalnire in cadrul grupurilor de lucru CNCAV unde vom definitiva aceste categorii de pacienti care pot sa beneficieze de trei doze de vaccin atat de la compania BioNTech Pfizer, cat si de la Moderna. Se va face o informare a ANMDM si ulterior vor fi informati profesionistii din domeniul sanatatii pentru a cunoaste care vor fi indicatiile pentru trei doze de vaccin de la prima schema”, a mai afirmat medicul militar.

In curand, atat Registrul electronic national al vaccinarii cat si platforma de programare vor fi updatate potrivit noii scheme de vaccinare.

Etichete: schema de vaccinare , schema de vaccinare anti-covid, schema de vaccinare persoane imunodeprimate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: