Sase femei mor zilnic de cancer de col uterin in Romania

21/01/2014

Sase femei mor zilnic de cancer de col uterin in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sase-femei-mor-zilnic-de-cancer-decol-uterin-in-romania/

artrita-stil de viataRomania ocupa locul intai la nivelul Uniunii Europene in privinta mortalitatii cauzate de cancerul de col uterin. Astfel sase femei mor zilnic din cauza acestei afectiuni in tara noastra. In perioada 20-26 ianuarie 2014, in Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, vor avea loc o serie de informari despre importanta screeningului periodic si a vaccinarii impotriva HPV.

Preventia cancerului de col uterin prin vaccinare

In aceasta saptamana vor avea loc o serie de evenimente pentru a atrage atentia asupra mortalitatii ridicate cauzate de cancerul de col uterin.

Principalele teme care vor fi dezbatute public au in vedere infectia HPV si cancerul de col uterin care pot fi prevenite prin vaccinarea impotriva HPV.

“Parintii trebuie sa mearga la medicul de familie si sa discute despre acest vaccin”

Dana Razboiu, ambasador al Coalitiei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin in Romania atrage atentia asupra importantei preventiei prin vizitele la medicul de familie care poate sa informeze pacientii despre importanta vaccinarii si despre riscurile infectiei HPV.

“Parintii trebuie sa mearga la medicul ginecolog sau la medicul de familie si sa discute despre acest vaccin – trebuie sa lase frica, rusinea la o parte, pentru ca viata copilului lor este mai importanta”, a precizat Dana Razboiu.

Principalul mesaj transmis de sustinatorii acestor evenimente se adreseaza atat femeilor cat si parintilor, subliniind importanta controalelor medicale periodice, vaccinarea si stilul de viata sanatos pentru preventia unor boli cu risc major, cum este cancerul de col uterin.

Unul din evenimentele organizate in aceasta Saptamana de prevenire a cancerului de col uterin este conferinta de presa din data de 22 ianuarie 2014.

Conferinta se va desfasura la Sediul Centrului Medical de Excelenta al Fundatiei Renasterea, la care vor participa Mihaela Geoana, Presedinta Fundatiei Renasterea, dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, Victor Olsavsz, seful Biroului OMS din Romania si prof.dr. Sorin Tiplica, medic primar la Spitalul Clinic Colentina.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: