Sapte comune din judetul Salaj nu au medic de familie

16/03/2017

Sapte comune din judetul Salaj nu au medic de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sapte-comune-judetul-salaj-nu-au-medic-de-familie/

stetoscop7-min

Sapte din cele 57 de comune din judetul Salaj nu au medic de familie, iar pacientii sunt nevoiti sa se inscrie pe listele medicilor din alte comune invecinate.

Seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, Ligia Marincas, spune ca pentru doua din aceste comune vor fi semnate, in aceasta luna, contracte cu noi medici de familie.

“Din pacate, nici in acest an nu am reusit sa asiguram in toate comunele cabinete ale medicului de familie independente. Asta nu inseamna ca asistenta medicala nu este asigurata. Exista sapte comune care nu au medic: Benesat, Coseiu, Lozna, Treznea, Zalha, Zimbor si Garbou. Pentru comuna Garbou si pentru Zimbor, in momentul de fata incercam sa facem contracte cu alti medici care s-au prezentat pentru incheierea contractelor incepand cu aceasta luna. (…) Chiar daca nu exista medic de sine statator in comuna respectiva, asta nu inseamna ca populatia de acolo nu are acces la serviciile medicale pentru medicul de familie. Marea majoritatea a pacientilor sunt inscrisi la medicii care sunt in comunele invecinate”, a declarat Ligia Marincas, citata de Agerpres.

Ea a mai adaugat ca exista si comune unde s-ar justifica existenta unui al doilea medic de familie si ca posturi vacante exista si in doua orase.

“Exista si un numar de alte localitati – Almas, Ip, Maieriste, Sag, Surduc, Valcau, Balan – unde numarul de persoane inscrise la medicul de familie ar putea motiva existenta unui al doilea medic de familie. De asemenea si in Simleu Silvaniei si in Jibou exista posturi de medici de familie care ar putea sa fie ocupate. Toate posturile vacante au fost multiplu mediatizate si de catre noi si de catre Casa de Sanatate”, a mai afirmat directorul DSP Salaj, conform sursei mentionate.

Unul dintre motivele pentru care unele commune de aici nu au medic de familie este numarul mic de asigurati.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale