Sapte centre comunitare de servicii medico-sociale, infiintate in judetele Botosani, Salaj si Tulcea

25/06/2019

Sapte centre comunitare de servicii medico-sociale, infiintate in judetele Botosani, Salaj si Tulcea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sapte-centre-comunitare-de-servicii-medico-sociale-infiintate-in-judetele-botosani-salaj-si-tulcea/

In judetele Botosani, Salaj si Tulcea in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman, au fost infiintate sapte centre comunitare de servicii medico-sociale.

Proiectul s-a adresat comunitatilor rurale din aceste judete si a avut drept scop dezvoltarea de modele functionale de servicii sociale si de sanatate integrate si gestionate la nivel local, cu scopul imbunatatirii accesului la ingrijiri de sanatate si servicii sociale, in special pentru populatia defavorizata.

Finantarea a fost oferita de Guvernul Elvetian – 85% si 15% din partea Guvernului Romaniei.

Continut educational:

“Sapte comune au participat la acest proiect pilot. Vreau sa imi exprim recunostinta tuturor celor sapte comune pentru ca au contribuit atat de activ in acest proiect pilot. (…) Multumirile mele merg catre ministrul Sanatatii si cel al Muncii. Acest ghid este un studiu ce a durat mai multi ani. (…) Ghidul raspunde intrebarilor despre cum se pot imbunatati functionarea serviciile de sanatate in zona rurala. Ghidul care se lanseaza astazi arata cum putem face in mod concret urmatorul pas in directia pe care toti ne-a dorim, sa imbunatatim serviciile medicale si sociale in Romania rurala”, a declarat, Arthur Mattli, ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania, citat de Agerpres.

Etichete: centre comunitare, servicii medico-sociale, ingrijiri medicale

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: