Saptamana Neuropatiei Diabetice 2017 reuneste peste 1200 de medici

04/10/2017

Saptamana Neuropatiei Diabetice 2017 reuneste peste 1200 de medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-neuropatiei-diabetice-2017-reuneste-1200-de-medici/

Saptamana Neuropatiei Diabetice, editia cu numarul V, aduce impreuna medici de familie cu diabetologi, neurologi, ortopezi, respectiv chirurgi, in cel mai amplu proiect de educatie medicala, axat in principal pe depistarea timpurie a neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic pentru asigurarea unui management eficient al acestor probleme medicale.

“In conditiile in care multe persoane care sufera de diabet zaharat nu stiu ca au dezvoltat si neuropatie diabetica, rolul medicilor de familie in diagnosticarea neuropatiei diabetice, inainte ca deteriorarea nervoasa sa avanseze, este foarte important. Aceasta, pentru ca ei sunt primii care intra in contact cu pacientii, devenind astfel un element-cheie in managementul acestor doua complicatii severe ale diabetului zaharat. Prin intermediul simpozioanelor din Saptamana Neuropatiei Diabetice, ne propunem sa sprijinim consolidarea colaborarii intre specialistii care asigura ingrijirea persoanelor cu astfel de afectiuni, care sa contribuie la cresterea calitatii vietii acestora”, a declarat prof. dr. Gabriela Radulian, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – NeuroDiab, potrivit unui comunicat de presa.

Proiectul initiat de catre Societatea de Neuropatie Diabetica urmareste facilitarea colaborarii intre specialistii implicati in ingrijirea persoanelor care se confrunta cu cele doua complicatii grave asociate diabetului zaharat, in vederea promovarii unei abordari multidisciplinare in managementul acestor afectiuni, in toate etapele, de la procesul de diagnosticare pana la tratament.

Astfel, se urmareste implicarea accentuata a medicilor de familie in identificarea primelor semne ale neuropatiei diabetice si ale piciorului diabetic, astfel incat sa se imbunatateasca diagnosticarea precoce a acestor complicatii ale diabetului zaharat, care afecteaza aproximativ 2 din 3 persoane cu diabet, mai scrie conform sursei mentionate.

Simpozioanele programate in cadrul Saptamanii Neuropatiei Diabetice 2017 vor avea loc astfel:
• 04.10.2017 Alexandria
• 10.10.2017 Galati, Pitesti
• 11.10.2017 Bucuresti
• 12.10.2017 Ramnicu Valcea
• 13.10.2017 Onesti
• 16.10.2017 Botosani, Constanta
• 17.10.2017 Bistrita, Buzau, Iasi, Oradea, Targoviste, Timisoara
• 18.10.2017 Brasov, Craiova, Ploiesti, Suceava, Timisoara
• 19.10.2017 Carei
• 27.10.2017 Targu-Mures

Continut educational:

Sesiunile stiintifice vor fi sustinute de catre specialisti diabetologi, neurologi, ortopezi sau chirurgi, care vor oferi o perspectiva de ansamblu asupra problematicii neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic, in raport cu preventia, diagnosticarea si tratamentul acestor complicatii cauzate de diabetul zaharat.

Saptamana Neuropatiei Diabetice se desfasoara si in acest an in parteneriat cu Asociatia de Podiatrie, in contextul rolului fundamental pe care il are ingrijirea podiatrica a piciorului, la persoanele cu diabet si neuropatie diabetica, respectiv picior diabetic, atat la nivel preventiv, cat si curativ.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: