Saptamana mondiala de constientizare a rezistentei la antibiotice

17/11/2023
Saptamana mondiala de constientizare a rezistentei la antibiotice

Saptamana mondiala de constientizare a rezistentei la antibiotice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-mondiala-de-constientizare-a-rezistentei-la-antibiotice/

Saptamana mondiala de constientizare a rezistentei la antibiotice este o campanie creata cu scopul de a creste gradul de constientizare si intelegere in ceea ce priveste consumul de antibiotice. Campania derulata in perioada 18-24 noiembrie promoveaza, printre altele, cele mai bune practici menite sa reduca aparitia si raspandirea infectiilor rezistente la medicamente.

“Rezistenta la antimicrobiene apare atunci cand bacteriile, virusii, ciupercile si parazitii nu mai raspund la agentii antimicrobieni. Ca urmare a rezistentei la medicamente, antibioticele si alti agenti antimicrobieni devin ineficienti, iar infectiile devin dificil sau imposibil de tratat, crescand riscul de raspandire a bolii, putand cauza chiar si boli severe sau deces.”, transmite UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca, intr-o informare.

Tema acestei editii a World Antibiotic Awareness Week se desfasoara sub sloganul: „Pastreaza pentru maine, actioneaza acum: fa ca politica antibioticelor sa aiba loc!” si are ca scop imbunatatirea prescrierii adecvate de antimicrobiene printr-o abordare practica de implementare a programelor durabile de administrare a acestora.

Etichete: antibiotice, rezistenta la antibiotice, antimicrobiene, UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: