Saptamana Mondiala a Glaucomului

08/03/2016

Saptamana Mondiala a Glaucomului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-mondiala-a-glaucomului/

ochi-conjunctivitaIn Romania, aproximativ 140.000 de pacienți sunt diagnosticați cu glaucom.

“In Romania sunt aproximativ 140.000 pacienti diagnosticati cu glaucom, conform datelor Societatii Romane de Glaucom, insa conform statisticilor mondiale 50% dintre pacienti sunt nediagnosticati. In cazul pacientilor cu glaucom, presiunea intraoculara este crescuta (patologic), ceea ce duce in timp la distrugerea nervului optic, responsabil pentru transmiterea informatiilor de la ochi la creier. Pe masura ce nervul optic se deterioreaza, campul vizual al pacientului se ingusteaza, fapt care duce la pierderea treptata a vederii si in final la orbire”,scrie intr-un comunicat de presa emis de Societatea Romana de Glaucom.

Potrivit specialistilor, anumite categorii de persoane au un risc mai mare de a dezvolta glaucoma.  Factori de risc sunt: varsta (in cazul persoanelor peste 60 de ani riscul creste de 6 ori), persoanele peste 45 de ani cu rude de gradul I (parinti, frati, copii) diagnosticate cu glaucom prezinta o crestere de 4 — 9 ori a riscului, cele care sufera de afectiuni cardiace sau diabet; persoanele care au presiune intraoculara crescuta, cele cu miopie severa, cele care urmeaza un tratament cronic (prelungit) cu steroizi (sau cortizon) sau persoanele care au suferit un traumatism ocular.

In  intervalul perioada  6 -12 martie, la nivel mondial se marcheaza Saptamana Mondiala a Glaucomului, prin care se doreste atragerea atentiei asupra acestei afectiuni.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Webinar medical | Actualitati in managementul neuropatiei diabetice

Petitie prin care se solicita raportarea infectiilor din spitale

Webinar medical gratuit | Fierul, energia si contractilitatea

Spitalul “Victor Babes” Timisoara a primit un analizator automat de imunologie

FDA a aprobat un test Covid care detecteaza prezenta anticorpilor si nivelul de protectie asigurat de acestia