Saptamana mondiala a alaptarii

14/08/2012

Saptamana mondiala a alaptarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-mondiala-a-alaptarii/

Saptamana mondiala a alaptarii

La initiativa  World Alliance for Breastfeeding,  perioada  1 – 7 august a.c.  a fost desemnata Saptamana  Mondiala a Alaptarii.Cu aceasta ocazie, au fost desfasurate o serie de actiuni privind  promovarea  la nivel mondial a  importantei alaptarii exclusive in primele sase luni de viata, precum  si importanta  alaptarii pana la doi ani.

Cu aceasta ocazie , Asociatia  ProMama a lansat proiectul Promovarea, protejarea si sustinerea alaptarii, proiect  care are ca obiectiv informarea  populatiei privind  alaptarea si  riscului nealaptarii.Odata cu acestproiect, a fost lansat si dvd-ul Alaptarea, miracolul naturii pentru mama si pruncul sau, dvd ce contine informatii si sfaturi practice de la specialisti pentru tinerele mamici.

Conform  specialistilor OMS , alaptarea nu ar trebui scazuta atunci cand se introduc alimentele complementare. In acest sens, strategia OMS are ca prioritate cercetarea in domeniul alimentatiei sugarilor si a copiilor mici , precum si aplicarea unui plan de actiuni  privind alimentatia mamelor si copiilor, plan care are ca obiectiv  ca pana in 2025  , 50% din copii  cu varsta sub sase luni sa fie alaptati exclusiv.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: