Stiri medicale

Saptamana mondiala a alaptarii

Data ultimei actualizari: 16/08/2012

Saptamana mondiala a alaptarii

La initiativa  World Alliance for Breastfeeding,  perioada  1 – 7 august a.c.  a fost desemnata Saptamana  Mondiala a Alaptarii.Cu aceasta ocazie, au fost desfasurate o serie de actiuni privind  promovarea  la nivel mondial a  importantei alaptarii exclusive in primele sase luni de viata, precum  si importanta  alaptarii pana la doi ani.

Cu aceasta ocazie , Asociatia  ProMama a lansat proiectul Promovarea, protejarea si sustinerea alaptarii, proiect  care are ca obiectiv informarea  populatiei privind  alaptarea si  riscului nealaptarii.Odata cu acestproiect, a fost lansat si dvd-ul Alaptarea, miracolul naturii pentru mama si pruncul sau, dvd ce contine informatii si sfaturi practice de la specialisti pentru tinerele mamici.

Conform  specialistilor OMS , alaptarea nu ar trebui scazuta atunci cand se introduc alimentele complementare. In acest sens, strategia OMS are ca prioritate cercetarea in domeniul alimentatiei sugarilor si a copiilor mici , precum si aplicarea unui plan de actiuni  privind alimentatia mamelor si copiilor, plan care are ca obiectiv  ca pana in 2025  , 50% din copii  cu varsta sub sase luni sa fie alaptati exclusiv.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.