Saptamana Internationala a Vaccinarii – 24 – 30 aprilie 2014

24/04/2014
Saptamana Internationala a Vaccinarii – 24 – 30 aprilie 2014

Saptamana Internationala a Vaccinarii – 24 – 30 aprilie 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-internationala-vaccinarii-24-30-aprilie-2014/

conferinta-targ-mures1Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) marcheaza Saptamana Internationala a Vaccinarii, 24 – 30 aprilie 2014, printr-o  serie de evenimente la nivel national, dezbateri publice, conferinte de presa cu scopul de informare corecta asupra vaccinarii. Mesajul promovat in Saptamana Internationala a Vaccinarii este “Fii sanatos! Fii responsabil! Vaccineaza-te”.

UPDATE: La conferinta de presa de la Iasi din 30 aprilie 2014 au participat prof. dr. Doina Azoicai, membru –Comitetul National de Vaccinologie, dr. Cristina Barbu, membru -Grupul de Vaccinologie al SNMF, dr. Anca Deleanu, preedinte SNMF Iai i membru -Grupul de Vaccinologie al SNMF, prof. dr. Carmen Dorobat, manager -Spitalul Clinic de Boli Infectioase “Sfanta Parascheva” Iai, prof. dr. Evelina Moraru, medic pediatru -Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria” Iai, dr. Dana tefana Popescu, membru -Grupul de Vaccinologie al SNMF.

Specialistii prezenti au pus accentul pe importanta transmiterii mesajelor corecte catre pacienti pentru schimbarea atitudinii de refuz a vaccinarii.

____________________________________________________________________________________

UPDATE: La dezbaterea publica de la Bucuresti din 28 aprilie 2014 au participat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, presedinte CNV, dr. Sandra Alexiu, vicepresedinte SNMF, membru al Grupului de Vaccinologie al SNMF, dr. Victor Olsavsky, seful Biroului Organizatiei Mondiale a Sanatatii din Romania, dr. Gindrovel Dumitra, conducatorul Grupului de Vaccinologie al SNMF.

Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel a precizat impactul major pe care il are vaccinarea asupra sanatatii publice: eradicarea variolei din 1980 a prevenit 5 milioane de decese pe an, iar eliminarea poliomielitei din Europa in 2002 a prevenit aproximativ 5 milioane de paralizii la nivel global. Cititi subiectele dezbatute si concluziile la care au ajuns specialistii prezenti la Bucuresti aici.

____________________________________________________________________________________

UPDATE: La conferinta de presa de la Targu Mures, de pe 25 aprilie 2014, au participat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, presedintele Comitetului National de Vaccinologie, dr. Remus Sipos, vicepresedinte SNMF si presedinte al Asociatiei Medicilor de Familie Mures, prof.dr. Carmen Dorobat, manager Spitalul Clinic de Boli Infectioase “Sf. Parascheva”, Iasi. 

In cadrul conferinte, Dr. Carmen Dorobat a explicat ca refuzul vaccinarii de catre parinti nu afecteaza doar proprii copii, ci si comunitatea in care acestia intra prin gradinite, scoli, locuri de joaca. Despre Mai multe subiecte abordate la eveniment puteti citi aici.

______________________________________________________________________________________

Evenimentele organizate in Saptamana Internationala a Vaccinarii debuteaza astazi la Cluj-Napoca (ora 11.00, sediul Directiei de Sanatate Publica ), cu o conferinta de presa la care vor participa prof. dr Ioan Stelian Bocsan, seful catedrei de Epidemiologie si Asistenta Primara a Starii de Sanatate – UMF “Iuliu Hatieganu”, dr. Dorina Duma, director – Directia de Sanatate Publica Cluj, dr. Emiliana Costiug, membru – Grupul de Vaccinologie al SNMF Cluj si alti specialisti in domeniu.

Dezbateri publice si conferinte de presa in Saptamana Internationala a Vaccinarii

In cadrul campaniei din acest an participa membri ai Grupului de Vaccinologie, reprezentanti ai Comitetului National de Vaccinologie, alaturi de autoritati si specialisti in domeniu.

Va fi organizata, de asemenea, o sesiune de vaccinologie in cadrul Conferintei de Medicina Familiei, Alba Iulia, si un Curs de Vaccinologie la Arad.

Evenimentul va fi marcat de un focus grup pe probleme legate de vaccinare, dar si de o intalnire cu ministrul Sanatatii pe probleme legate de imunizare in Romania.

Va fi lansata si o aplicatie OMS pentru smartphone.

Dezbatere publica, Bucuresti – 28 aprilie 2014

Saptamana Internationala a Vaccinarii va fi marcata in Bucuresti (Hotel Novotel, ora.10.00) de o dezbatere publica la care vor participa numerosi specialisti si lideri de opinie, printre care se numara dr. Laszlo Attila, membru – Comisia de Sanatate din Senat, Ion Luchian, presedinte – Comisia pentru sanatate publica din Senatul Romaniei, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, presedinte – Comitetul National de Vaccinologie, conf. dr. Alexandru Rafila, vicepresedinte – Comitetul National de Vaccinologie, dr. Victor Olsavszky, seful Biroului Organizatiei Mondiale a Sanatatii din Romania, dr. Dumitra Gindrovel, coordonator – Grupul de Vaccinologie al SNMF, prof. dr. Doina Plesca, membru – Comitetul National de Vaccinologie si dr. Sandra Alexiu, vicepresedinte – SNMF, membru Comitetul National de Vaccinologie si Grupul de Vaccinologie al SNMF. Dezbaterile vor fi urmate de o conferinta de presa.

Evenimentele organizate in Saptamana Internationala a Vaccinarii vor continua cu o serie de conferinte de presa, Targu Mures – 25 aprilie 2014, Arad – 29 aprilie 2014, Iasi – 30 aprilie 2014.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: