Saptamana Internationala a Vaccinarii: Pacientii intreaba, medicii de familie raspund

27/04/2015

Saptamana Internationala a Vaccinarii: Pacientii intreaba, medicii de familie raspund

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-internationala-a-vaccinarii-pacientii-intreaba-medicii-de-familie-raspund/

snmfIntr-un context mondial ingrijorator in care exista riscul de reaparitie a unor boli prevenibile prin vaccinare si chiar de declansare a unor epidemii, Romania are o acoperire vaccinala chiar sub 75% in unele zone, fata de 95 % cat inseamna nivelul barierei de siguranta recomandat de specialistii OMS.

Cu prilejul Saptamanii Europene a Vaccinarii (20-25 aprilie), respectiv a Saptamanii Internationale a Vaccinarii (24-30 aprilie), SNMF isi concentreaza toate eforturile pe informarea pacientilor asupra riscurilor asumate prin refuzul vaccinarii.

Campaniile SNMF cuprind dezbateri publice fata in fata si online adresate in primul rand pacientilor pentru o mai buna informare asupra vaccinarii, dar si colegilor medici pentru  implementarea noii scheme de vaccinare. Informatiile adresate pacientilor sunt disponibile pe www.edumedical.ro.

Informatiile generale despre campanie sunt disponibile pe pagina SNMF (www.snmf.ro) iar informatiile dedicate emdicilor sunt disponibile pe www.vaccinologie.ro.

“Dupa cum stim, incepand cu 1 aprilie medicul de familie a devenit singurul vaccinator, inlocuind si medicul scolar. De aceea, rolul nostru este foarte important”, a declarat Dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

Campania de informare a vaccinarii din acest an a SNMF se desfasoara sub egida Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ca in fiecare an si are ca partener Asociatia “Acces la Sanatate”, o entitate specializata pe comunicarea online catre pacienti si medici.

“Mediul online este principalul canal de comunicare in ziua de astazi atat catre pacienti, cat si catre medici si este mediul in care a luat amploare si curentul anti-vaccinare. Prin campania de fata ne propunem sa oferim informatii stiintifice validate, furnizate de medici cu autoritate in domeniu”, a declarat Oana Bornaz, presedinte Asociatia “Acces la Sanatate”.

Cel mai important beneficiu pe care SNMF in parteneriat cu ALS il ofera pacientilor din intreaga tara, este oportunitatea de a adresa intrebari medicilor in mod direct referitoare la vaccinare.

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF)  este o organizatie profesionala, stiintifica, nonguvernamentala, apolitica, de drept privat, cu personalitate juridica, constituita din organizatii judetene, cu personalitate juridica, ale medicilor de familie din judetele Romaniei si a municipiului Bucuresti.

Asociatia Acces la Sanatate promoveaza o atitudine implicata si responsabila a pacientilor. Suntem convinsi ca numai o buna intelegere a drepturilor si obligatiilor pe care le avem ne poate ajuta la pastrarea starii de sanatate si la luarea unor decizii corecte asupra tratamentului.

Biroul de presa al SNMF

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi