Saptamana Europeana a Imunizarii: Vaccinarea anti – HPV a fost introdusa in Calendarul de Imunizari

29/04/2014

Saptamana Europeana a Imunizarii: Vaccinarea anti – HPV a fost introdusa in Calendarul de Imunizari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-europeana-imunizarii-vaccinarea-anti-hpv-fost-introdusa-calendarul-de-imunizari/

preventie-cancer-de-col-uterinIn Saptamana Europeana a Imunizarii, specialistii atrag din nou atentia asupra importantei screeningului si vaccinarii anti-HPV pentru preventia cancerului de col uterin. In Romania, in fiecare zi 6 femei mor din cauza cancerului de col uterin, tara noastra situandu-se pe primul loc in Europa in incidenta si mortalitatea din cauza acestei afectiuni.

Vaccinarea anti-HPV a fost introdusa ca vaccinare optionala gratuita

In urma programul intens de informare atat in randul parintilor, cat si al medicilor despre importanta preventiei cancerului de col uterin prin vaccinare, medicii de familie au primit 2000 de cereri de vaccinare din partea parintilor la doar doua luni de la inceperea programului de informare.

“Anul trecut, vaccinarea impotriva HPV a fost reintrodusa in Calendarul de Imunizari, ca si vaccinare optionala, gratuita, pentru fetele cu varste intre 11 si 14 ani, cu data efectiva de incepere – 1 octombrie 2013. Odata cu anuntarea acestui program de imunizare, SNMF a dezvoltat un program de informare asupra pericolelor virusului HPV, atat in randul medicilor, cat si in randul parintilor, tocmai din dorinta de a reduce mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin”, a precizat dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

Dr. Cristian Sever Oana – Cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care poate fi prevenit prin vaccin

Dr. Cristian Sever Oana a atras atentia asupra numarului ingrijorator de decese din cauza cancerului de col uterin, in Romania 6 femei isi pierd viata zilnic din cauza acestui tip de cancer.

“Medicii de familie sustin, in continuare, programele de informare si constientizare a populatiei, insa implicarea autoritatilor este vitala in implementarea efectiva a acestor programe de preventie”, a precizat dr. Cristian Sever Oana.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: