Sanofi si GSK vor solicita aprobarea vaccinul lor anti-Covid in SUA si UE

23/02/2022
Sanofi si GSK vor solicita aprobarea vaccinul lor anti-Covid in SUA si UE

Sanofi si GSK vor solicita aprobarea vaccinul lor anti-Covid in SUA si UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanofi-si-gsk-vor-solicita-aprobarea-vaccinul-lor-anti-covid-in-sua-si-ue/

Grupul farmaceutic Sanofi a anuntat rezultate pozitive obtinute intr-un studiu de amploare privind vaccinul sau anti-COVID-19, dezvoltat in colaborare cu grupul britanic GSK, informeaza AFP.

Acest proiect este finalizat cu o intarziere de aproape un an, dupa mai multe amanari.

“Sanofi si GSK vor solicita aprobarea vaccinul lor impotriva COVID-19 de autoritatile de reglementare” din Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana, au anuntat intr-un comunicat comun cele doua companii, la finalul testelor realizate pe mai multe mii de persoane, relateaza si Agerpres.

Cei doi producatori farmaceutici, care nu au facut inca publice studiile clinice pe care se bazeaza aceste rezultate, au anuntat ca vaccinul lor s-a dovedit eficient in prevenirea oricarei spitalizari asociate COVID-19.

Acest anunt deschide calea spre o apropiata lansare pe piata, cu conditia obtinerii autorizatiei din partea agentiilor sanitare.

Pana in prezent, in spatiul european, au fost autorizate doar vaccinurile anti-Covid produse AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson si Novavax.

Etichete: vaccin anti-Covid Sanofi GSK, autorizare vaccin anti-Covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: