Sanitas: STOP umilirii angajatilor din sistemul sanitar

15/04/2016

Sanitas: STOP umilirii angajatilor din sistemul sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanitas-stop-umilirii-angajatilor-din-sistemul-sanitar/

protesteFederatia SANITAS din Romania spune STOP umilirii angajatilor din sistemul sanitar, sistemul de asistenta  sociala si medico-social!

In data de 14 aprilie 2016, Consiliul National al Federatiei SANITAS din Romania a hotarat sa demareze un amplu program de actiuni sindicale in cazul in care revendicarile SANITAS nu sunt rezolvate de autoritatile  statului.

Federatia SANITAS din Romania atrage atentia Guvernului Romaniei ca sectorul sanitar este lasat sa se zbata intre lipsa dotarilor si cea a  personalului de specialitate,  insuficient pentru acest sistem atat de important, dar lasat sau chiar incurajat in continuare sa emigreze.

Eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate, majorarea salariala cu 25% in 2016 sunt doar cateva dintre revendicarile negociate inca de la inceputul acestui an de Federatia SANITAS, atat cu Ministerul Sanatatii, cat si cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Atitudinea Guvernului privind legea salarizarii si mai ales cea de genul  “uite legea, nu e legea” nu a facut decat sa ne impinga catre o radicalizare a actiunilor sindicale, in vederea solutionarii revendicarilor noastre.

Astfel, in data de 20 aprilie a.c. in intervalul orar 11.00 – 13.00, toate organizatiile judetene SANITAS vor organiza actiuni specifice la prefecturile judetene.

In perioada 9-13 mai a.c. Federatia SANITAS va organiza adunari publice in fata Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerului Finantelor Publice.

In functie de rezultatele obtinute in negocierile care se vor desfasura in paralel cu actiunile de protest, in luna iunie vom organiza un miting de amploare in fata Guvernului Romaniei.

Biroul de Presa al Federatiei SANITAS din Romania

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: