Sanitas: Regulamentul de sporuri este extrem de complex

14/02/2018

Sanitas: Regulamentul de sporuri este extrem de complex

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanitas-regulamentul-de-sporuri-este-extrem-de-complex/

Regulamentul de sporuri este extrem de complex si trebuie luat bucatica cu bucatica, a declarat marti, presedintele SANITAS, Leonard Barascu, la iesirea de la discutii cu ministrul Sanatatii.

Potrivit acestuia, este nevoie de mai multe date din partea consiliilor judetene, precum si alte calcule, pentru a vedea cum se pot incadra acestea in plafonul de sporuri de 30%, relateaza Agerpres.

“Regulamentul de sporuri, de care vorbeste toata lumea, este extrem de complex, trebuie luat bucatica cu bucatica. Astazi am impartit discutia in 3, asta este a doua parte, iar mai devreme s-a discutat la nivelul asistentei sociale, tot ce tine de Ministerul Sanatatii. Mai este nevoie si de date multe, tehnice, din partea consiliilor judetene, sa vedem si ce raportari au si cum se pot incadra in acest procent de 30%, daca merg catre spitalele judetene, care unele sunt si universitare si este nevoie de alte calcule, urmând pe urma sa vorbeasca si cu cei de la Ambulanta”, a spus Barascu potrivit sursei mentionate.

La rândul sau, presedintele Solidaritatea Sanitara, Viorel Rotila, a declarat ca se incearca o crestere a nivelului actual al salariilor.

“Mai intâi trebuie definite, in mod clar, obiectivele. Suntem la momentul in care vrem sa ne asiguram ca salvam de la scadere salariala tot ce se poate salva, nu suntem siguri de o zona, de o categorie profesionala, deocamdata o putem indica, destul de probabil, circa 30-40% din salariatii din anatomie patologica, unde efectele legii salarizarii tind sa sugereze o altfel de problema, dar nu suntem siguri nici aici ca gasim o solutie, sunt mai multe planuri de actiune. Al doilea obiectiv il constituie potentarea cresterilor salariale, astfel incât sa ne apropiem cât mai mult de cifrele anuntate si asteptate de salariati. Este evident ca nu vom ajunge exact acolo, va fi un proces de trecere, insa incercam sa crestem acest nivel al salariilor”, a spus sindicalistul, citat de Agerpres.

De asemenea, Viorel Rotila a precizat ca incearca sa elimine cât mai multe discriminari sau inechitati salariale, prin intermediul regulamentului de sporuri.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie