SANITAS opreste protestele. Au fost rezolvate patru revendicari

26/10/2017

SANITAS opreste protestele. Au fost rezolvate patru revendicari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanitas-opreste-protestele-au-fost-rezolvate-patru-revendicari/

Presedintele SANITAS Bucuresti, Viorel Husanu, a declarat ca au fost rezolvate patru din revendicarile sindicalistilor, respectiv s-au gasit solutii mentinerea sporurilor pana la 1 martie 2018, mentinerea tichetelor de masa, precum si pastrarea orelor de lucru, la 35 de ore pe saptamana, cu o singura garda obligatorie pe luna.

“Mentinerea sporurilor actuale, pana la 1 martie 2018, astfel incat niciun salariat, inclusiv partea medicala, nu va pierde nimic, inclusiv TESA. Tot pana la 1 martie vom negocia cu Ministerul Sanatatii un nou regulament de sporuri, dar pe un alt principiu, nu va mai fi un regulament care sa aduca un plus procentual si va fi probabil un regulament care sa aduca o suma fixa fiecarui salariat care lucreaza intr-un anumit domeniu care prezinta ceva periculozitate. Daca pana acum si medicul si infirmiera aveau un spor de 10%, care acel 10% insemna un 3 lei pentru infirmier si 10 lei pentru medic, deci era o diferenta foarte mare, acum va fi aceeasi suma, pentru ca riscurile sunt aceleasi. Pana la 1 martie se va creiona un nou regulament de sporuri, care sa produca o suma fixa pentru toata lumea. Tichetele de masa se vor mentine in continuare, chiar daca nu sub forma fizica de tichet, o varianta compensatorie, ca va fi voucher, ca va fi o suma fixa in bani, dar ele ca principiu se vor mentine pentru cei care au avut pana acum, iar pentru medici se va reveni la forma actuala, cu 35 de ore de munca saptamanal, care inseamna obligativitatea unei singure garzi pe luna si nu la varianta prevazuta in lege, cu 48 de ore pe saptamana, deci pentru medici este un castig”, a precizat Viorel Husanu, potrivit Agerpres.

Intrebat daca intentioneaza sa pastreze decizia de a continua actiunile de protest, acesta a raspuns ca nu.

Reamintim ca Federatia SANITAS a declansat programul de proteste in a doua jumatate a lunii septembrie, iar pe 19 octombrie a avut loc un miting de protest in piata George Enescu, urmat de mars spre Piata Victoriei.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: