Sanitas: Ministerul Sanatatii va renunta la Anexa 10 privind regulamentul de sporuri in Sanatate

28/03/2018

Sanitas: Ministerul Sanatatii va renunta la Anexa 10 privind regulamentul de sporuri in Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanitas-ministerul-sanatatii-va-renunta-la-anexa-10-privind-regulamentul-de-sporuri-in-sanatate/


Ministerul Sanatatii a renuntat la anexa cu sporurile, regulamentul urmand sa fie adoptat, joi, prin Hotarare de Guvern, a declarat pentru Agerpres,  presedintele Federatiei SANITAS Bucuresti, Viorel Husanu, dupa discutiile purtate cu ministrul Sanatatii

Potrivit acestuia, joi, 29 martie, regulamentul de sporuri va fi adoptat prin Hotarare de Guvern, iar din acel moment “niciun ministru al Sanatatii nu va mai da ordin care sa completeze regulamentul adoptat prin hotarare de Guvern”.

“S-au terminat discutiile. A venit si doamna ministru la sfarsit. Nu stiu daca e o veste buna sau proasta, dar se renunta la anexa 10, cea cu sporurile. Din informatiile mele, joi, prin hotarare de Guvern, va fi adoptat regulamentul de sporuri in varianta cu primele anexe, urmand, probabil, la nivel de unitate, nu stiu daca la recomandarea ministerului sau pur si simplu printr-o negociere la nivel de unitate, sa se stabileasca concret cuantumul sporurilor. Deci, informatia este ca ministerul nu va mai da, niciun ministru al Sanatatii nu va mai da ordin care sa completeze regulamentul adoptat prin Hotarare de Guvern. Nu am inteles exact cum – ori prin recomandare, ori prin negociere, ori la nivel de unitate – sa se stabileasca acel cuantum al sporurilor”, a precizat Viorel Husanu, potrivit sursei mentionate.

Cateva sute de persoane, membri ai Federatiei SANITAS, au pichetat marti Ministerul Sanatatii, reclamand conditiile de munca si de salarizare, precum si plafonarea sporurilor la 30%.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: