Sanitas: Lipsa dialogului social este un lucru acut in Romania

28/07/2021

Sanitas: Lipsa dialogului social este un lucru acut in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanitas-lipsa-dialogului-social-este-un-lucru-acut-in-romania/

Lipsa dialogului social este un lucru acut in Romania, iar Guvernul are o atitudine refractara fata de partenerii sociali, in special vizavi de sindicate, spune Razvan Gae, vicepresedintele Sindicatului Sanitas si membru in Comitetul Executiv al Federatiei Europene a Sindicatelor din Serviciile Publice (EPSU).

“Guvernul are o atitudine refractara la toti partenerii sociali, nu numai la sindicate, dar in special la sindicate. Trateaza sindicatele ca si persoana non-grata. Sindicatele ar fi doar cele care isi cer drepturile lor si nu se gandesc la binele societatii. Mai mult, sindicatele din serviciile publice au fost condamnate ca doar consuma si nu produc nimic, spre deosebire de multinationale si alte lucruri care, in opinia actualului Guvern, sunt cele care ridica economia uitand ca plus valoarea se face strict prin serviciile publice din Romania. Pe de alta parte, in cazul Planului National de Redresare si Rezilienta acesta s-a facut fara consultarile sindicatelor”, a sustinut Razvan Gae, citat de Agerpres.

Potrivit reprezentantul Sanitas, lipsa dialogului social este un lucru acut in Romania, inca de anul trecut, de la intrarea in pandemie.

Etichete: dialog social, guvern si sindicate, sanitas, PlanulNational de Redresare si Rezilienta, Razvan GaeComitetul Executiv al Federatiei Europene a Sindicatelor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: