Sanitas declanseaza proteste in strada | Se cere cresterea veniturilor cu minim 15%

02/02/2023
Sanitas declanseaza proteste in strada | Se cere cresterea veniturilor cu minim 15%

Sanitas declanseaza proteste in strada | Se cere cresterea veniturilor cu minim 15%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sanitas-declanseaza-proteste-in-strada-se-cere-cresterea-veniturilor-cu-minim-15/

Consiliul National al Federatiei a decis calendarul actiunilor de protest anuntate pentru perioada urmatoare.

“In zilele de 6, 7 si 8 februarie 2023, in intervalul orar 10.00 – 14.00, membrii SANITAS vor fi in Piata Victoriei pentru a cere public guvernantilor sa-si respecte obligatiile legale fata de angajatii din Sanatate si din Asistenta Sociala. Atat timp cat cei aflati la putere ignora nevoile reale ale celor doua domenii, regulile elementare ale dialogului social si drepturile lucratorilor, SANITAS va protesta folosind toate formele si instrumentele legale, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de munca la nivel de sector.”, transmite Consiliul National al Federatiei Sanitas.

Revendicarile Federatiei sunt:

1. Cresterea veniturilor tuturor salariatilor din Sanatate si Asistenta Sociala cu un procent de minim 15%, pentru acoperirea inflatiei.

2. Declansarea, de urgenta, a negocierilor intre Guvernul Romaniei si partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizarii personalului platit din fonduri publice.

3. Asigurarea unei finantari corecte si suficiente pentru institutiile medicale si de asistenta sociala.

“Seria actiunilor de protest pe care Sanitas o deschide saptamana viitoare va continua pana la solutionarea revendicarilor si la imbunatatirea semnificativa a situatiei membrilor nostri de sindicat.”, a ma precizat Sanitas.

Etichete: sanitas, proteste sanatate, cresterea veniturilor sanatate si asistenta sociala

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: